No menu items!
Четвер, 19 Вересня, 2024
ГоловнаСпоживачДля чого потрібен побутовий вентилятор

Для чого потрібен побутовий вентилятор

Комфортний мікроклімат у приміщенні насамперед забезпечується ефективною вентиляцією повітря. У старих квартирах та будинках, де вікна замінили на пластикові, створити такі умови майже неможливо. Просте провітрювання не дасть бажаного результату.

Тому рекомендуємо купити вентилятор побутовий, який забезпечить примусову циркуляцію повітря та позбавить від задухи, неприємних запахів і плісняви.

Призначення побутового витяжного вентилятора

Насамперед купити вентилятор побутовий потрібно для ефективного провітрювання приміщення без необхідності відкривати вікна. Крім цього, пристрій корисний іншими функціями:

  • забопігання утворенню конденсата;
  • фільтрація та обігрів повітря, що надходить зовні;
  • усунення неприємних запахів та диму від готування їжі;
  • запобігання появі плісняви та грибка.

Залежно від моделі, побутові вентилятори можуть виводити відпрацьований кисень із кімнати, постачати до приміщення чисте повітря ззовні, а також одночасно виконувати обидві функції.

Різновиди витяжних вентиляторів

Виробники вентиляційного обладнання пропонують декілька варіантів таких пристроїв. Ми розглянемо 2 найпоширеніших: канальні та настінні.

Канальні

Якщо ви хочете встановити приховані побутові витяжні вентилятори, купити канальний — оптимальне рішення. На ринку пропонується багато різних моделей. Усі вони встановлюються всередині вентиляційного каналу, але працюють по-різному. Наприклад, круглі осьові захоплюють повітря за допомогою лопатей, що обертаються, та просувають його каналом в осьовому напрямку. Водночас радіально повітряні маси майже не рухаються. Вони підходять для горизонтальних повітропроводів до 3 м, де немає сильного аеродинамічного опору.

Канальні пристрої розроблені для великих і середніх приміщень.

Настінні

Купити побутовий витяжний вентилятор цього типу варто, якщо ви не проти його видимої частини на стіні. Настінні моделі підходять для невеликих та середніх кімнат, де вже є вертикальні витяжні шахти. Пристрій вставляється патрубком у шахту та кріпиться до стіни. Інколи від патрубка до шахти може прокладатися невеликий канал.

Найчастіше монтуються у ванних кімнатах, підсобках, кухнях. Мають різні розміри та форми. Оскільки настінні моделі видимі, виробники роблять їх стильними.

Де придбати

Обладнання такого типу рекомендується купувати в спеціалізованих інтернет-магазинах або офлайнових торгових точках. Там можна бути певними щодо оригінальності товарів та розраховувати на професійне консультування. Наприклад, у компанії Hasta Energy Solutions можна не тільки купити побутовий вентилятор, а й отримати безкоштовну консультацію та замовити його встановлення.


*на правах реклами

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні