Статті

Гриби в повсякденній кухні: як урізноманітнити меню цікавими та смачними стравами

Мариновані печериці: пікантна закуска

Мариновані печериці — це не тільки чудова закуска, а й універсальний інгредієнт для безлічі страв. Вони додають пікантності салатам, ідеально підходять для канапе і можуть бути використані як гарнір до основних страв.

  • У салатах. Печериці добре поєднуються як у зелених салатах, так і в м’ясних і надають страві особливого смаку та текстури.
  • У закусках. Мариновані печериці самі по собі є непоганою закускою і можуть подаватися у звичайному салатному посуді. Для додання вишуканості їх можна надіти на шпажки разом з оливками і шматочками сиру.
  • У гарнірах. У холодному вигляді ними можна прикрасити будь-яку м’ясну або рибну страву. Також їх можна злегка підігріти.

Рецептом, як краще приготувати мариновані печериці поділилися у себе на сайті кухарі з компанії «Торчин». Бренд добре відомий в Україні своїми соусами, кетчупами та консервованими овочами. Тож їм точно можна довіряти.

Що ще приготувати з печериць

Печериці — одні з найпопулярніших і найдоступніших грибів, як за ціною, так і за наявністю в магазинах. Завдяки своєму ніжному смаку й універсальності, вони можуть бути використані в найрізноманітніших стравах:

  • Смажені печериці. Найпростіший, але зовсім не означає, що звичайний спосіб готування печериць. Налийте олії на сковорідку й обсмажте гриби з часником і зеленню.
  • Паста з грибами. Макарони можна зробити в кілька разів смачнішими, якщо додати до них обсмажені печериці. Рекомендуємо також поекспериментувати з вершковим соусом і пармезаном. У правильних пропорціях страва вийде неймовірною.
  • Гречка з грибами. Гриби неймовірно розкривають смакові характеристики гречаної каші. Готується аналогічно пасті: обсмажені гриби змішуються з приготованою гречкою і навіть ті, хто недолюблював цю кашу, стають її фанатами.
  • Омлет із грибами. Ще один простий спосіб приготувати гриби і дуже смачно поснідати. Процес приготування не займе багато часу: обсмажте гриби, збийте яйця разом з овочами та сиром і з’єднайте інгредієнти.

Що приготувати з лісових грибів

Білі гриби, лисички, підберезники та інші мають ще більш насичений смак і аромат.

Обов’язково спробуйте приготувати одну з таких страв:

  • Грибний суп. Чудова альтернатива для тих, хто не любить традиційні супи на м’ясному бульйоні. Проваріть гриби, додайте трохи картоплі, зелені та спецій на смак. Залежно від уподобань, можна додати моркву та інші овочі.
  • Рис із грибами. Гриби чудово поєднуються з рисом. Готується аналогічно гречки з грибами. Смачніша і насиченіша варіація цієї страви — це кремоподібне різотто з білими грибами та пармезаном.
  • Грибне рагу. Додайте трохи грибів у буденне рагу і ви не пошкодуєте. Насичений смак грибів у купі з овочами та картоплею посилять і без того не слабке поєднання овочів.

*на правах реклами

Новое на сайте

  • Новини

За вуха не відтягнеш: найніжніші та найсмачніші рогалики – таких у магазині точно не знайдете

З цим рецептом впорається навіть господиня-початківець, найпростіші інгредієнти і ціла гора смачних рогаликів до чаю…

13/09/2024 05:29
  • Новини

Як попрасувати речі без праски – ці прості способи просто на вагу золота

Замінити тривалий процес прасування може сушильна машина. Вона не тільки швидко висушить одяг, а й…

12/09/2024 23:26
  • Новини

Яйця втомитеся збирати – ось чим годують курей досвідчені господарі для кращої несучості

Щоб кури добре неслися, потрібно забезпечити птиці не лише правильний догляд, утримання, а й харчування.…

12/09/2024 22:54
  • Новини

Погода в Україні на п’ятницю, 13 вересня

П'ятниця, обіцяють метеорологи, в Україні буде теплою, особливо якщо порівняти з Європою – в Альпах…

12/09/2024 22:23
  • Новини

Магнітні бурі на п’ятницю, 13 вересня 2024 року

Чи будуть геомагнітні хвилювання цього дня?

12/09/2024 21:36
  • Статті

Здоровий міцний сон як недосяжна мрія: що допоможе швидко заснути

Особливо нелегко доводиться зараз, коли тривоги та сирени переривають нічний сон, а багато хто просто…

12/09/2024 20:48