Четвер, 19 Вересня, 2024
ГоловнаДозвілляДень бабусь та дідусів: де і як відзначають міжнародне свято

День бабусь та дідусів: де і як відзначають міжнародне свято

Этот материал также доступен на русском языке
У четверту неділю липня ми відзначаємо Всесвітній день бабусь, дідусів і людей похилого віку. Цього року це свято припадає на 28 липня.

Дату свята обрав Папа Римський

Датою свята було обрано останню неділю липня, і ця ідея належала Папі Римському Франциску.

Річ в тому, що 26 липня католицька церква вшановує святих Іоакима і Анну, батьків Діви Марії і, отже, бабусю та дідуся Ісуса Христа. Цих святих вважають покровителями усіх бабусь та дідусів планети. Через близькість до дня їх вшанування і було обрано дату всесвітнього свята.

Знижки, конкурси і виступи у Ла Скала

Окрім міжнародного свята, день, присвячений бабусям та дідусям, відзначають у кожній країні світу. Наприклад, в Україні ми вітаємо представників старшого покоління ще й 28 жовтня. Як же цей день відзначають в інших країнах світу?

Польща

У Польщі бабусям та дідусям дарують цього дня невеликі подарунки — чашки, пледи, футляри для окулярів. У дитячих садках і школах діти молодших класів роблять для бабусь та дідусів листівки, щось майструють власноруч або ставлять вистави.

Франція

У Франції для людей похилого віку проводять спеціальні заходи — майстер-класи, фестивалі та виставки. Цього дня до одиноких літніх людей приходять волонтери з благодійних організацій і проводять з ними час. І хоча цей день є сімейним святом, його прийнято проводити у кафе.

Італіїя

В Італії у святковий день людям похилого віку надають спеціальні знижки в багатьох італійських крамницях. Крім того, донедавна бабусі та дідусі могли взяти участь у концерті перед театром Ла Скала у Мілані.

 

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні