Неділя, 8 Вересня, 2024
ГоловнаПільгиІнвалідність внаслідок війни: яку допомогу та пільги можна отримати на комунальні послуги...

Інвалідність внаслідок війни: яку допомогу та пільги можна отримати на комунальні послуги – про що йдеться у законах

Этот материал также доступен на русском языке
Кількість осіб з інвалідністю останнім часом зростає через війну, і в редакцію все частіше надходять питання допомоги людям зі статусом особистості з інвалідністю внаслідок війни.

Наш позаштатний юрист Вікторія Гусакова проаналізувала Закон «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту»*.

Саме в ньому прописано, на які пільги та грошову допомогу можуть розраховувати такі особи.

Раніше ми розповідали, які медичні пільги надаються особам з інвалідністю внаслідок війни.

Комуналка

Також в документі перелічено пільги з оплати комунальних послуг.

  • 100-відсоткова знижка плати за користування житлом (квартирна плата) в межах норм, передбачених чинним законодавством (21 квадратний метр загальної площі житла на кожну особу, яка постійно проживає у житловому приміщенні (будинку) і має право на знижку плати, і додатково 10,5 квадратного метра на сім’ю).

  • 100-відсоткова знижка плати за користування комунальними послугами (газом, електроенергією та іншими послугами) та скрапленим балонним газом для побутових потреб в межах середніх норм споживання.

  • Площа житла, на яку надається знижка, при розрахунках плати за опалення становить 21 квадратний метр опалювальної площі на кожну особу, яка постійно проживає у житловому приміщенні (будинку) і має право на знижку плати, і додатково 10,5 квадратного метра на сім’ю.

  • Для сімей, що складаються лише з непрацездатних осіб, надається 100-відсоткова знижка за користування газом для опалювання житла на подвійний розмір нормативної опалювальної площі (42 квадратні метри на кожну особу, яка має право на знижку плати, і 21 квадратний метр на сім’ю);

  • 100-відсоткова знижка вартості палива, в тому числі рідкого, в межах норм, встановлених для продажу населенню, для осіб, які проживають у будинках без центрального опалення.

*Стаття 13 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» 3551-XII 22.10.1993 р. (редакція від 28.06.2024)

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні