Понеділок, 16 Вересня, 2024
ГоловнаДозвілляПоліпшити пам'ять і позбутися стресу допоможе особливе малювання - нейрографіка: спробуйте

Поліпшити пам’ять і позбутися стресу допоможе особливе малювання – нейрографіка: спробуйте

Этот материал также доступен на русском языке
Дедалі частіше психологи радять людям старшого віку, щоб покращити мислення та пам’ять і позбавитися травматичних моментів, зайнятися нейрографікою. Що це за метод такий??

Малюємо на здоров’я

Про нейрографіку в Україні заговорили менше десяти років тому. Це метод роботи з підсвідомістю, який базується на малюванні. Його відносять до напрямів арт-терапії. Малюючи, людина викладає на папері свої емоції, страхи, переживання.

З віком накопичуються шаблони поведінки. Деякі з них дуже ускладнюють життя, але змінити їх вольовим рішенням неможливо. Людина, хоч і дає собі слово чинити якось інакше, постійно наступає на ті самі граблі. Дуже ефективним методом змінити таку ситуацію на краще вважається саме нейрографіка. І для практичних занять нею знадобляться лише папір, олівець та кольорові маркери.

Позбавляємося гострих кутів

Перед початком малювання людина розмірковує про якусь проблемну ситуацію, яка має місце у її житті та дошкуляє. Розмірковуючи, починає у довільному порядку малювати лінії. Поступово вона заглиблюється у цей процес, переживає його емоційно, зосереджено думає про те, як змінити стан справ.

Про гармонію ліній думати не треба. Головним є саме процес малювання. Коли ліній буде вже багато, треба олівцем позбавитись гострих кутів на малюнку. Для мозку це сигнал до того, що проблему треба вирішувати. І мозок обов’язково надасть варіанти цього.

У момент ліквідації гострих кутів на малюнку з’являться різні фігури. Коло, прямокутник, трикутник. Якщо переважають кола, проблема людини майже вирішена. Якщо трикутники, до цього ще далеко.

Остання частина – це розмальовка фігур. Обрані кольори визначать, у якому психологічному стані перебуває людина, чи вдалося їй інакше поставитися до існуючої на початку малювання проблеми.

«За» і «проти» нового методу

На думку фахівців, нейрографіка чудово допомагає стабілізувати психологічний стан, навчає діалогу із самим собою, допомагає у вирішенні нескладних ситуацій.

У тому випадку, коли мова йде про складні моменти, що накопичувалися у житті людини протягом десятиліть, знадобиться робота у парі з консультантом з нейрографіки.

Це теж не страшно, бо нейрографіка стає дедалі популярнішою і безоплатні заняття для пенсіонерів пропонують у багатьох містах країни*.

*Куди звертатися, щоб навчитися нейрографіці безкоштовно?

Де пенсіонери можуть зайнятися нейрографікою безоплатно:

  • м. Білгород-Дністровський, вулиця С. Файнблата, 16;

  • м. Дніпро, вулиця Старокозацька, 40б;

  • м. Одеса, вулиця Давида Ойстраха, 32;

  • м. Одеса, житловий масив Радужний, 14/4Н.

Зараз дедалі більше громадських організацій обирають цей напрям психологічної допомоги населенню.

Якщо ви зацікавитесь і розпитаєте, у вашому населеному пункті, скоріш за все, знайдете, де навчитися нейрографіці.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні