Неділя, 8 Вересня, 2024
ГоловнаСпоживачМашинка для стрижки волосся в домашніх умовах: як вибрати і використовувати

Машинка для стрижки волосся в домашніх умовах: як вибрати і використовувати

Этот материал также доступен на русском языке
Машинка для стрижки волосся - це не тільки про професійний сервіс і перукарні. Їх можна використовувати в домашніх умовах за наявності базових навичок стрижки. А якщо у вас дуже коротка стрижка, то взагалі можна стригтися самостійно перед дзеркалом.

У цій статті розповімо, на що звернути увагу під час вибору такого інструменту для домашнього використання.

Наприклад, великий вибір стрижкових машинок пропонує бренд BaByliss PRO. Купити в Україні оригінальне сертифіковане обладнання за оригінальними цінами з гарантійним обслуговуванням можна в інтернет-магазині офіційного реселера за посиланням https://www.babylisspro.com.ua/mashinki-dlya- strizhki/.

Які існують машинки для стрижки

Всі машини можна умовно поділити на два види: дротові та бездротові. Особливо важливих відмінностей у них немає і все зводиться лише до зручності використання.

Дротові машинки

Зазвичай вони сильніші, але залежать від наявності розетки та електрики на об’єкті. У сучасних українських реаліях це може стати проблемою. До того ж перукарю-початківцю може заважати протяг, що тягнеться за машинкою.

Бездротові машинки

Вони повністю автономні, дають більше свободи маніпуляцій та добре підходять для роботи на виїзді. Але, як і будь-який акумулятор, вимагають регулярної зарядки. Такий тип машинки може виявитися не дуже зручним для перукарень, де через постійний потік клієнтів машинка буде активно розряджатися.

Професійні та побутові

Професійні машини спрямовані на активну роботу в умовах перукарень, а побутові – для нечастих стрижок. Вони менш надійні, коштують дешевше та добре підійдуть для домашньої стрижки.

На що звернути увагу початківцям

Для початківців хорошим варіантом будуть бюджетні машинки з базовим набором функцій і простотою використання. Вони коштують дешевше і дозволять потренуватися і точно зрозуміти, чи варто брати дорогий професійний інструмент або взагалі відмовитися від цієї витівки та ходити до майстра в перукарню.

Для великої родини варто звернути увагу до комплектних насадок. Залежно від типу волосся, не зайвим стане набір із різними насадками та регулюваннями.

Також важливу роль відіграють леза. Наприклад, ножі з титану чи нержавіючої сталі пропрацюють без заточування значно довше. Додатково зверніть увагу на можливість самозаточення лез.

Додаткові аксесуари для домашньої стрижки

Машинка для стрижки не є панацеєю і вам обов’язково знадобиться допоміжний мінімум інструментів, які можуть складатися з наступного набору:

  • гребінець. Це як ніж для кухаря. Найкраще використовувати з різними зубами для різних завдань.
  • Ножиці. Дуже обмежена кількість стрижок не потребує коригування ножицями. Зверніть увагу на їхню якість, гостроту та зручність маніпуляцій.
  • Накидки. Для захисту одягу від волосся. Краще вибирати матеріал, що легко миється і не зісковзує.
  • Дзеркало. Не обов’язковий аксесуар, але для перукарів-початківців або мало практикуючих зайвим не буде.

Великий вибір машинок для стрижки та додаткових аксесуарів пропонує офіційний реселлер обладнання BaByliss PRO у своєму інтернет-магазині за посиланням https://www.babylisspro.com.ua/.

Як доглядати машинку для стрижки

Будь-який електроінструмент вимагає базового обслуговування та чищення. Машинки для стрижки є винятком. Щоб машинка для стрижки служила довго і функціонувала ефективно, важливим є правильний догляд за нею.

  • Чищення машинки від волосся. Бажано очищати леза на машинки від волосся у міру їхнього накопичення. Для цього в комплекті часто поставляється спеціальна щіточка, яка без особливих зусиль очищає леза. Також деякі моделі можна промивати під водою, але не забувайте її висушити для запобігання корозії.
  • Змащення лез. Застосовується спеціальне мало підтримки гостроти лез. Частоту мастила та обсяг її нанесення краще уточнити в інструкції до машинки. Зазвичай наноситься невелика кількість мастила і машинка включається на кілька секунд для рівномірного розподілу.

*на правах реклами

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні