No menu items!
Понеділок, 16 Вересня, 2024
ГоловнаДозвілляПошук житла для туристів: як знайти вигідні варіанти в незнайомому місті

Пошук житла для туристів: як знайти вигідні варіанти в незнайомому місті

Після важкого і виснажливого дня у якості туриста, дуже хочеться відпочити з комфортом. І тут постає питання: комфорт чи економія. У цій статті розгляньмо перелік видів житла для туристів, де можна комфортно відпочити та ще заощадити на вартості.

Що врахувати туристу під час пошуку житла

Залежно від мети поїздки, можна звернути увагу на такі чинники:

  • розташування — близькість до основних визначних пам’яток щонайменше заощадить вам час, гроші та дасть змогу відвідати більше локацій за час подорожі;
  • вартість — бюджетне житло дасть змогу виділити більше коштів для розваг і заощадити на поїздці в принципі;
  • зручності — тут усе суто індивідуально і кожен шукає зручності під себе: гарячий душ, Wi-Fi, кондиціонер, кухня та багато іншого.

Житло для туристів у готелях

Номер у готелі запропонує безліч плюсів, але таке житло не позбавлене і недоліків.

Особливості проживання в готелях:

  • зручність заселення — попередня бронь і цілодобове оформлення;
  • відсутність кухні та необхідності витрачати додаткові кошти на харчування в спеціалізованих закладах;
  • висока ціна — існують дешеві готелі, але до їхнього вибору варто поставитися з особливою увагою;

Дешеві готелі здебільшого пропонують базовий набір зручностей і більше підійдуть для короткострокового проживання. Це хороший варіант для бюджетної подорожі з орієнтацією на розважальні послуги.

Як знайти дешеві готелі

Найкраще звернутися до знайомих, які вже побували в тих місцях і дізнатися їхній досвід. Також можна пошукати інформацію на туристичних форумах і в соціальних мережах.

Але ще простіше з цим завданням впораються спеціалізовані сайти, наприклад Booking або Sniffhotels. Тут можна порівняти ціни, прочитати відгуки інших туристів і забронювати номер заздалегідь.

Намагайтеся бронювати номер заздалегідь. Так ви підстрахуєтеся від форс-мажорних ситуацій і вам не доведеться оперативно шукати альтернативне місце для проживання. Також не забувайте про додаткові збори та податки, які можуть вплинути на підсумкову вартість проживання.

Короткострокова оренда квартир

Оренда квартир подобово або на невеликий період — це більш наближений до домашніх умов варіант проживання. Хороший вибір для сім’ї або групи друзів.

Особливості оренди квартир для туристів:

  • зустріч з орендодавцем — не завжди, але дуже часто для передання ключів потрібна очна зустріч із власником житла, що не завжди зручно, якщо ви приїдете, наприклад, пізно вночі;
  • висока ціна — подобова оренда квартири може перевищувати вартість номера в готелі;

Пошук подібного житла можна здійснити в той самий спосіб: через знайомих, на форумах, на Sniffhotels, Booking, Airbnb і їм подібним. Також пропозиції з оренди квартир часто розміщуються на сайтах оголошень на кшталт OLX.

Заздалегідь уточніть умови оренди: заставу, необхідність прибирання тощо. Обов’язково уточніть час заїзду та наявність техніки, яка вас цікавить.

Хостели

Хостели здебільшого пропонують дешеві умови для ультрабюджетної поїздки. Тут є все необхідне в мінімальних кількостях за відносно невелику плату.

Особливості хостелів:

  • загальні кімнати для проживання — в одній кімнаті може проживати від кількох людей до десятка;
  • загальна кухня і холодильник — доведеться чекати своєї черги і навіть не знайти свої продукти;
  • спільний санвузол — та ж сама черга;
  • ризик крадіжок.

Хороший хостел можуть порадити на спеціалізованих форумах і в соцмережах. Бувалі мандрівники не рідко детально розписують свій досвід, плюси та мінуси від проживання. А базу хостелів варто шукати на все тих же ресурсах: Sniffhotels, Booking, Airbnb і їм подібним.

Якщо порад шукати нема в кого, тоді звертайте увагу на відгуки та рейтинги. Уточніть наявність шафок, що замикаються, і загальних зон. Якщо критично — кількість ліжок у кімнаті.

Гостьові будинки та B&B

Досить часто це сімейний бізнес, що пропонує проживання за принципом гостя. Тут можна отримати по-справжньому затишну і домашню атмосферу, яку не запропонує жоден із типів житла.

Рекомендації до пошуку і вибору аналогічні. Уточніть критичні для вас питання і приймайте рішення.


*на правах реклами

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні