Статті

Сезон липневих овочів: готуємо за 2 незвичайними рецептами кабачки

Адже з кабачків можна зварити варення, а з огірків приготувати суп. Не знали? Тоді корисуйтеся нашими незвичними, але дуже смачними та корисними рецептами з кабачків, баклажанів і огірків.

Кабачки бувають не тільки солоними

Кабачок – найпоширеніший літній овоч, але ми звикли його просто смажити або тушкувати з нього рагу. Хоча він добре поєднується з м’ясом, рибою, молочними продуктами, навіть з апельсином, грушами, горіхами або родзинками.

Кабачки, фаршировані рисом та рибою

Кабачки — 2 штуки, скумбрія — 1 штука або 300 грамів фаршу, цибуля — 1 штука, рис відварений — 4 столові ложки, майонез, твердий сир, панірувальні сухарі, рослинна олія та сіль — за смаком.

Приготування

  • Кабачок очистити від шкірки і порізати на кільця. З кожного видалити насіння і м’якуш.
  • Сир нарізати тонкими шматочками.
  • Форму для запікання змастити олією, посипати панірувальними сухарями і викласти кабачки.
  • Філе риби та цибулю порізати на маленькі шматочки і перемішати.
  • Зварити рис і перемішати його з рибою, посолити за смаком.
  • Кабачки заповнити фаршем, зверху змастити майонезом і покласти сир.
  • Випікати кабачки у духовці при температурі 180 градусів 45 хвилин.

Кабачкові сендвічі

Кабачок — 2 штуки, яйця — 2-3 штуки, відварене яйце — 1 штука, плавлений сирок — 2 штуки, помідор — 1-2 штуки, борошно, кукурудзяні пластівці, майонез, сіль, перець та часник — за смаком.

Приготування

  • Кабачок нарізати, як звичайно — на кружечки, додати сіль і перець, залишити на 15 хвилин.
  • Обваляти кабачки у борошні, вбитому яйці та у кукурудзяних пластівцях (можна у звичайній паніровці) і обсмажити їх з двох боків до золотистого кольору.
  • Тепер приготувати начинку: плавлений сирок та яйце натерти, додати дрібно нарізаний помідор та часник, заправити майонезом, сіллю та перцем за смаком.
  • Все добре перемішати і сформувати сендвічі: на кабачок покласти начинку і зверху прикрити другим шматком кабачка.

До речі, якщо хочете, яєчну начинку можна замінити обсмаженим фаршем.

Новое на сайте

  • Статті

«Я працюю, щоб не занепасти духом»: як майстриня з Житомирщини навчилася плести з бісеру однією рукою

Інна Оленич із міста Звягель, що на Житомирщині, створює вироби з бісеру однією рукою. Однією…

08/06/2025 16:53
  • Статті

Пенсійний калькулятор: як розрахувати свої майбутні виплати онлайн, без звернення в Пенсійний фонд

Хочете дізнатися, на яку пенсію можете розраховувати? Це можна зробити самостійно — через сервіс «Пенсійний…

08/06/2025 15:44
  • Статті

Пенсіонерів в Україні меншає: скільки їх залишилося і в чому причина

За останні десять років кількість пенсіонерів в Україні скоротилася на 1,8 мільйона осіб — з…

08/06/2025 13:37
  • Новини

Мамалига з сиром: смачно, просто, по-домашньому

Ситна, ароматна страва з кукурудзяної крупи та сиру готується легко та підходить для будь-якого часу…

08/06/2025 11:52
  • Новини

Деякі українські споживачі отримають платіжки з донарахуваннями: кому доведеться переплачувати у червні

З червня частина українців може отримати "сюрпризи" у рахунках за холодну воду та каналізацію –…

08/06/2025 10:57
  • Новини

Мобілізація та переселенці: нові правила для ВПО в Україні з червня

Громадяни, переміщені всередині країни через війну, з 1 червня більше не звільнені від мобілізації. ВПО…

08/06/2025 09:59