Неділя, 8 Вересня, 2024
ГоловнаДозвілляУмови проживання у санаторіях Закарпаття

Умови проживання у санаторіях Закарпаття

Этот материал также доступен на русском языке
Навіть найкраще лікування не сприйматиметься як благо, якщо при цьому людина відчуває постійні незручності. Дискомфорт і бажання якнайшвидше повернутися додому. Умови проживання вкрай важливі для більшості людей, які вперше збираються приїхати до Закарпаття та зупинитись у санаторії.

Про умови варто дізнатися заздалегідь, подробиці на сайті з точним описом кожного номера. Але є й загальні тенденції.

Санаторії постійно працюють над тим, щоби підвищити комфорт проживання своїх гостей. Дотримуються прийнятих європейських стандартів у наповненні номера та його сервісу. Крім цього, відпочиваючі мають можливість самостійно вибирати той тип номера, який найкраще задовольнятиме їх потреби в комфорті та безпеці.

На що може розраховувати відпочиваючий

Широкі можливості вибору дозволять досягти відразу кількох поставлених цілей. Відпочити та підлікуватись людям з обмеженим бюджетом, насолодитися максимальним комфортом в одному з найкращих номерів або вибрати для сімейного відпочинку компромісне рішення. Не варто недооцінювати можливості базового номера у спальному корпусі середнього санаторію. Більшість відпочиваючих будуть приємно вражені, що він мало чим відрізняється від готельного аналога. Орієнтуватися можна на такий опис номерного фонду:

  1. Стандарт – номер з однією відносно невеликою кімнатою з індивідуальним санітарним вузлом. Двоспальне або роздільне ліжко, м’які меблі та вид на закриту територію комплексу.
  2. Покращений однокімнатний – кімната зі збільшеною площею. У ванній кімнаті є душова кабіна або повна ванна. Роздільні або двоспальне ліжко з ортопедичним матрацом та меблями для розміщення особистих речей.
  3. Сімейний – великий номер для комфортного проживання трьох людей. Номер має вихід на персональний балкон. У ванній кімнаті є велика душова кабіна та додатковий запас рушників. М’яке крісло та великий телевізор. Окреме спальне місце для одного чи двох дітей.
  4. Напівлюкс – ідеальний варіант для комфортного перебування на курорті для двох людей. Двоспальне ліжко із збільшеним ортопедичним матрацом гарантує якісний сон. Хороша звукоізоляція, сучасні меблі з невеликим сейфом для зберігання особистих цінностей.
  5. Люкс – номер для тих, хто цінує комфорт навіть під час бальнеологічного лікування та відпочинку на Закарпатті. Дві кімнати в спальні знаходиться кондиціонер, щоб можна було не переживати через спеку в літній період. У ванній кімнаті можна побачити джакузі.
  6. Котедж – обирають великі сім’ї або дружня компанія із 5-7 осіб. Для кожного знайдеться спальне місце, а сімейні пари можуть зайняти окремі спальні. У котеджі є невелика, але функціональна кухня. Мінімум два санітарні вузли та великий запас гарячої води в бойлері.

Незалежно від обраного номера, гостям буде доступний широкий вибір телеканалів на супутниковому телебаченні. Невеликий, але функціональний холодильник та чайний набір. Безлімітний доступ до Інтернету через мережу Wi-Fi. Досить часто в номері можна спостерігати наявність кондиціонера для підтримки оптимальної температури повітря влітку. Взимку всі без винятку номери якісно опалюються. Холодна та гаряча вода подаються цілодобово. Номери у спальному корпусі піддаються регулярному прибиранню від пилу, сміття та гігієнічним заходам у ванній кімнаті.

На чому не варто економити в санаторії

Більшість людей може собі дозволити вирушити у повноцінну відпустку лише один раз на рік. Саме з цієї причини необхідно максимально користуватися цими 2-3 тижнями провести їх у санаторії на Закарпатті. Не варто помилково вважати, що більшу частину часу, перебуваючи у здравниці, люди витрачають на численні медичні процедури та вживання мінеральної води. Фактично лікування, навіть повноцінне, не забирає багато часу. Під час відпустки в жодному разі не варто економити на таких аспектах:

  • бальнеологічне лікування, особливо, якщо воно призначене лікарем;
  • додаткові фізіотерапевтичні процедури;
  • помірне фізичне навантаження під час відпочинку в санаторії;
  • дієтичне харчування дуже важливе для відновлення здоров’я;
  • регулярне купання в басейні, якщо він є в комплексі;
  • періодично вирушати на організовані екскурсії;
  • повністю відмовитися від роботи і не намагатися забирати кожен день номер.

Схильність до трудоголізму особливо негативно відбивається як на фізичному, а й психологічному здоров’ї. Не варто сприймати відпочинок та лікування в бальнеологічному санаторії як певний вид каторги. Відсутність роботи та побутових обов’язків позитивно позначиться відпочивальником загалом. Коли він повернеться додому зовсім іншою, щасливою людиною.

Доступна інфраструктура в санаторіях

Як і номерний фонд виключно індивідуально. Не існує строгих стандартів, які додаткові інфраструктурні об’єкти повинен мати санаторний комплекс, щоб повною мірою задовольняти потреби відпочиваючих. Кожен санаторій самостійно розвиває цей напрямок, щоб бути привабливим для потенційних гостей. Практично всі комплекси мають такі переваги:

  • закриті та відкриті майданчики для дітей;
  • сучасну їдальню або ресторан, окреме кафе;
  • салон краси, перукарню, масажний кабінет;
  • СПА-зона та басейн не всі санаторії;
  • безпечна стоянка для особистого транспорту;
  • доступ до Інтернету практично на всій території;
  • сучасні спортивні майданчики та тренажерні зали.

Кожен санаторний комплекс може мати свої, додаткові переваги. Практично всі інфраструктурні об’єкти входять у вартість путівки та ними можна користуватися безкоштовно. Виняток становить медична інфраструктура, яка спрямована на те, щоб організувати індивідуальне та максимально ефективне лікування гостей комплексу.

Особливості зимового відпочинку у санаторіях Закарпаття

З настанням холодної пори року популярність бальнеологічного лікування трохи падає. Мінеральний склад води залишається незмінним, просто більшість людей асоціює свій відпочинок саме з літом, пізно навесні або початком осені. Проте, в зимовий період є свої переваги. Частина санаторних комплексів знаходиться поблизу гірськолижних витягів. А це означає, що є можливість недорого організувати проживання з додатковими перевагами.

Зимовий відпочинок віддають перевагу людям похилого віку, тому що в цей період вони можуть розраховувати на додаткові, невеликі знижки. Але тільки не в новорічні свята. У цей період багато людей прагне потрапити до Закарпаття, щоб оригінально та незабутньо зустріти головне свято у році.

У холодну пору року персонал санаторію приділяє більше уваги своїм гостям, оскільки лише частина з відпочиваючих потребує повноцінного чи профілактичного лікування. Взимку на Закарпатті особливо спокійно та затишно як у власному прогрітому номері, так і на загальних зонах відпочинку.

Як приїхати на Закарпаття на відпочинок

Західний регіон України знаходиться за гірським кряжем. Карпати можуть зробити раптовий сюрприз у вигляді непередбачуваної погоди. Їхати власним автомобілем варто тільки в тому випадку, якщо у вас досить великий досвід і вас не лякає різка зміна погоди на гірській дорозі. Будучи в Закарпатській області, автомобіль дозволить більше приділити увагу численним природним, історичним та архітектурним пам’яткам. Побувати у віддалених куточках області, щоб побачити те, що недоступне звичайним туристам.

Більшість людей як транспорт вибирає поїзд. Регіональні поїзди приходять із різних куточків країни. Частина з них знаходиться у безпосередній близькості від кінцевих та проміжних станцій. До інших, необхідно буде добиратися рейсовими автобусами або заручившись підтримкою автомобіля таксі. Усі санаторії з відповідальним керуючим персоналом організовують доставку відпочиваючих на власних мікроавтобусах від найближчих залізничних станцій. Це особливо зручно для сімейних пар з дітьми та великою кількістю багажу. А також для людей похилого віку, яким складно користуватися громадським транспортом у незнайомому місці.


*на правах реклами

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні