Запитання читачки:
– Мені 56 років. Давно ношу камінь у жовчному міхурі, і лікарі на УЗД у висновку пишуть, що, крім жовчнокам’яної хвороби, є хронічний панкреатит. Але підшлункова залоза мене особливо не турбує. Мені можна їсти гострі страви?
Відповідає лікарка-гастроентеролог Галина Синішина:
– Небажано.
Для вас табу – маринована або консервована їжа, копченості, а також алкоголь.
Не можна їсти і свіжий хліб. Він погано перетравлюється підшлунковою залозою, як і всі продукти з тіста: булки, вареники, пироги.
Звичайно, можна з’їсти трохи пельменів, але не пачку.
Якщо не втрималися і з апетитом пообідали варениками, то хоча б випийте фермент та ліки, що знімають спазми.
За матеріалами fakty.ua
Нагадаємо, ми розповідали, яка дієта зменшить холестерин.
Червона нитка давно стала популярним аксесуаром, який носять на зап’ясті діти й дорослі. Комусь вона…
Проїзд безплатно чи за тарифом? Як зміняться “транспортні” пільги для літніх людей в наступному місяці?
66-річний Степан Гіга на піку популярності скасовує концерти. Попри те, що його пісні вірусно розлітаються…
Вдале вирощування рослин — це справжнє мистецтво, в якому важливий кожен нюанс. Найголовніший фактор вдалого…
Газу на зиму вистачить. ДТЕК відкрив новий маршрут постачання скрапленого природного газу (СПГ) через Балтію.
Відтепер квитки на приміські потяги можна придбати онлайн через додаток «Укрзалізниці». Як це зробити?