Цукровий сироп
Цукровий сироп можна використовувати для солодкої випічки. Розчиніть цукор у гарячій рідині у співвідношенні 1:1. Згодиться не лише вода, а й сік, солодкі напої або молоко. Також можна додати харчовий ароматизатор.
Сироп краще наносити ще гарячим, тоді випічка вийде блискучою та ароматною.
Можна приготувати медовий сироп, змішавши мед і рідину також у співвідношенні 1:1.
Молоко
Молоко надасть випічці м’якості. Використовуйте попередньо підігріте молоко, для солодкої випічки можете додати трохи цукру.
Щоб булочки не вийшли розм’якшеним після просочення молоком, розкладіть їх на решітці і дайте зайвій рідині стекти.
Вершкове масло
Вершкове масло можна наносити як до, так і після випікання. Його потрібно розтопити на водяній бані або в мікрохвильовій печі.
Випічка, змащена вершковим маслом, стане м’якшою, ароматнішою та ніжнішою, набуде матового рум’янцю.
Читайте також: