Неділя, 29 Вересня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяГотуємо смачно: полуничне желе без желатину з'їсте насамперед - до зими може...

Готуємо смачно: полуничне желе без желатину з’їсте насамперед – до зими може не достояти

Этот материал также доступен на русском языке
Желе з полуниці – ніжна та смачна насолода, яка нагадує полуничне варення, але виходить ароматнішою і зберігає більше вітамінів.

Ароматне, яскраве желе, без будь-якого загусника не вимагатиме багато сил для приготування і чудово зберігається в квартирі в прохолодному місці близько року.

Полуничне желе на зиму без желатину

Для желе підійдуть перестиглі, але не зіпсовані ягоди. Желе чудово підійде для приготування пиріжків, як соус до млинців та пончиків, а також до морозива. Якщо банки не закривати кришками, а накрити пергаментом, то за кілька місяців желе перетвориться на натуральний мармелад. Зберігати желе потрібно в сухому, темному, прохолодному місці.

Інгредієнти

Полуниця – 500 грамів, цукор – 650 грамів.

Приготування

  • Ягоди перебрати, промити, дати повністю обсохнути і видалити хвостики.
  • Викласти полуницю в каструлю або таз з товстим дном і засипати цукром.
  • Залишити ягоди з цукром на 6 годин, щоб вони пустили сік. 
  • ягоди на повільний вогонь і довести до кипіння.
  • Варити варення 5 хвилин, знімаючи піну.
  • Потім зняти з плити і залишити на 30 хвилин. 
  • ягоди блендером до однорідної маси.
  • Повернути каструлю на повільний вогонь і довести до кипіння.
  • Варити желе протягом 35-40 хвилин.
  • Розкласти желе у сухі стерилізовані банки, дати повністю охолонути, щільно закрити і прибрати на зберігання.

Ви коли-небудь їли смажене варення – спробуйте приготувати таке з полуниці зі шматочками лимона.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні