Статті

Смачні та корисні страви з риби: сподобаються навіть гурманам

Рибні страви повинні бути присутніми в раціоні кожної людини. Це джерело омега-кислот та мінеральних елементів, необхідних для відновлення організму та зміцнення серцево-судинної системи.

Мінтай у сметані

Мінтай у сметані можна приготувати за півгодини. Риба виходить ніжною та соковитою. Одного кілограма філе мінтаю вистачає на 6 порцій, якими можна нагодувати всю родину на обід чи вечерю. Для приготування знадобляться 2 великі цибулини, 2–3 зубчики часнику, борошно, 1 середня морквина, 200 г сметани, 30 мл рослинної олії. Сіль, перець, спеції на смак. Рибу миють, підсушують, нарізають шматками шириною 4 см, натирають сіллю і залишають на 15 хвилин|мінути|. Цибулю чистять, дрібно шаткують. Моркву ріжуть соломкою або пропускають через велику тертку. Рослинну олію добре розігрівають, кидають цибулю, видавлюють через прес часник, дещо обсмажують. Додають моркву, гасять 3-4 хвилини. Додають борошно, перемішують, вливають склянку води, доводять до кипіння, викладають у соус рибу, заливають сметаною. Додають спеції. Тушать на повільному вогні 15-20 хвилин. Можна подавати з будь-яким гарніром.

Тунець із сиром та огірками

Страва підійде для святкового столу. Для його приготування потрібно взяти банку тунця у власному соку, 0,5 кг свіжих огірків середнього розміру, 200 г вершкового сиру, 30 г зеленої цибулі, 20 г кунжуту, дві столові ложки олії. Сіль, перець зі смаком. Огірки нарізають уздовж тонкими слайсами. Солять, перчать, залишають на 5 хвилин. З тунця зливають рідину. Цибулю дрібно нарізають. Рибу заливають олією, додають сир, цибулю, все добре перемішують так, щоб була однорідна маса. Викладають її на смужки огірків, загортають у рулети. Ставлять вертикально на велику тарілку. Можна обмотати пір’ям зеленої цибулі. Кунжут обсмажують на сухій сковороді впродовж хвилини, посипають рулети. Подають одразу.

Філе тріски з французьким соусом

Для приготування страви знадобиться 0,5 кг тріски, 100 г вершкового масла, 4 яйця, столова ложка олії, по 3 гілочки свіжої петрушки та чебрецю, один лимон, 5 г цукру, щіпка солі. Всі інгредієнти можна одразу замовити у маркеті МАУДАУ з доставкою до всіх міст України. З філе тріски знімають шкіру, нарізають шматками шириною 3 см. У яйцях відокремлюють білки, жовтки змішують із чотирма столовими ложками води та чайною ложкою лимонного соку. Солять, додають цукор, збивають віночком, виливають у металевий посуд і ставлять на водяну лазню до загусання маси. Потім додають вершкове масло|мастило| і добре перемішують. Деко застилають пергаментним папером, викладають на нього рибу, збризкують олією, посипають нарізаним чебрецем. Зверху кладуть часточки лимона. Деко ставлять у духовку, розігріту до 200°С, запікають протягом 20 хвилин. Тріску розкладають по тарілках, заливають соусом, посипають нарізаною петрушкою. Можна подавати.


*на правах реклами

Новое на сайте

  • Статті

Як вибрати стільницю з ДСП для кухні: поради та рекомендації

Стільниця - це ключовий елемент будь-якої кухні, який не тільки надає їй стиль, а й…

29/09/2024 00:56
  • Новини

Несподіваний спосіб позбутися плісняви ​​в будинку: розмістіть це в кімнаті і забудьте про проблему

З пониженням температури чимало помешкань страждають від появи плісняви на стінах і стелях. Це не…

28/09/2024 23:24
  • Новини

Що обов’язково додають у лунки при осінній посадці цибулі досвідчені овочівники для щедрого врожаю

Щоб цибуля добре прижилася і навесні пішла у зростання, грядки потрібно добре підготувати. Досвідчені овочівники…

28/09/2024 22:54
  • Новини

Погода в Україні на неділю, 29 вересня

29 вересня очікуються сильні зливи на заході країни. Пройдуть дощі, у Карпатах, на Прикарпатті та…

28/09/2024 21:54
  • Новини

Магнітні бурі на неділю, 29 вересня 2024 року

Чи будуть геомагнітні хвилювання цього дня?

28/09/2024 20:44
  • Новини

Золота рибка на нашому столі: до її складу входить практично повний набір усіх мінералів

Ця дрібна риба досягає всього 22 см завдовжки і важить до 65 г. Її калорійність…

28/09/2024 19:32