Рибні страви повинні бути присутніми в раціоні кожної людини. Це джерело омега-кислот та мінеральних елементів, необхідних для відновлення організму та зміцнення серцево-судинної системи.
Мінтай у сметані можна приготувати за півгодини. Риба виходить ніжною та соковитою. Одного кілограма філе мінтаю вистачає на 6 порцій, якими можна нагодувати всю родину на обід чи вечерю. Для приготування знадобляться 2 великі цибулини, 2–3 зубчики часнику, борошно, 1 середня морквина, 200 г сметани, 30 мл рослинної олії. Сіль, перець, спеції на смак. Рибу миють, підсушують, нарізають шматками шириною 4 см, натирають сіллю і залишають на 15 хвилин|мінути|. Цибулю чистять, дрібно шаткують. Моркву ріжуть соломкою або пропускають через велику тертку. Рослинну олію добре розігрівають, кидають цибулю, видавлюють через прес часник, дещо обсмажують. Додають моркву, гасять 3-4 хвилини. Додають борошно, перемішують, вливають склянку води, доводять до кипіння, викладають у соус рибу, заливають сметаною. Додають спеції. Тушать на повільному вогні 15-20 хвилин. Можна подавати з будь-яким гарніром.
Страва підійде для святкового столу. Для його приготування потрібно взяти банку тунця у власному соку, 0,5 кг свіжих огірків середнього розміру, 200 г вершкового сиру, 30 г зеленої цибулі, 20 г кунжуту, дві столові ложки олії. Сіль, перець зі смаком. Огірки нарізають уздовж тонкими слайсами. Солять, перчать, залишають на 5 хвилин. З тунця зливають рідину. Цибулю дрібно нарізають. Рибу заливають олією, додають сир, цибулю, все добре перемішують так, щоб була однорідна маса. Викладають її на смужки огірків, загортають у рулети. Ставлять вертикально на велику тарілку. Можна обмотати пір’ям зеленої цибулі. Кунжут обсмажують на сухій сковороді впродовж хвилини, посипають рулети. Подають одразу.
Для приготування страви знадобиться 0,5 кг тріски, 100 г вершкового масла, 4 яйця, столова ложка олії, по 3 гілочки свіжої петрушки та чебрецю, один лимон, 5 г цукру, щіпка солі. Всі інгредієнти можна одразу замовити у маркеті МАУДАУ з доставкою до всіх міст України. З філе тріски знімають шкіру, нарізають шматками шириною 3 см. У яйцях відокремлюють білки, жовтки змішують із чотирма столовими ложками води та чайною ложкою лимонного соку. Солять, додають цукор, збивають віночком, виливають у металевий посуд і ставлять на водяну лазню до загусання маси. Потім додають вершкове масло|мастило| і добре перемішують. Деко застилають пергаментним папером, викладають на нього рибу, збризкують олією, посипають нарізаним чебрецем. Зверху кладуть часточки лимона. Деко ставлять у духовку, розігріту до 200°С, запікають протягом 20 хвилин. Тріску розкладають по тарілках, заливають соусом, посипають нарізаною петрушкою. Можна подавати.
*на правах реклами
Теплиця – це відмінний спосіб вирощування рослин, який дозволяє продовжити вегетаційний період і захистити рослини…
Річкова риба посідає важливе місце у раціоні українців. Найперша її перевага в доступності у свіжому…
Орхідеї - улюблені рослини багатьох, але не всі квітникарі знають, чи можна обприскувати орхідеї, чи…
22 листопада на території України очікується сніг, вітер, місцями дощі. На сході та півдні без…
Чи будуть геомагнітні хвилювання цього дня?
В останній місяць осені розпочинається Різдвяний піст. За новоюліанським календарем він триває з 15 листопада…