Статті

Смачні та корисні страви з риби: сподобаються навіть гурманам

Рибні страви повинні бути присутніми в раціоні кожної людини. Це джерело омега-кислот та мінеральних елементів, необхідних для відновлення організму та зміцнення серцево-судинної системи.

Мінтай у сметані

Мінтай у сметані можна приготувати за півгодини. Риба виходить ніжною та соковитою. Одного кілограма філе мінтаю вистачає на 6 порцій, якими можна нагодувати всю родину на обід чи вечерю. Для приготування знадобляться 2 великі цибулини, 2–3 зубчики часнику, борошно, 1 середня морквина, 200 г сметани, 30 мл рослинної олії. Сіль, перець, спеції на смак. Рибу миють, підсушують, нарізають шматками шириною 4 см, натирають сіллю і залишають на 15 хвилин|мінути|. Цибулю чистять, дрібно шаткують. Моркву ріжуть соломкою або пропускають через велику тертку. Рослинну олію добре розігрівають, кидають цибулю, видавлюють через прес часник, дещо обсмажують. Додають моркву, гасять 3-4 хвилини. Додають борошно, перемішують, вливають склянку води, доводять до кипіння, викладають у соус рибу, заливають сметаною. Додають спеції. Тушать на повільному вогні 15-20 хвилин. Можна подавати з будь-яким гарніром.

Тунець із сиром та огірками

Страва підійде для святкового столу. Для його приготування потрібно взяти банку тунця у власному соку, 0,5 кг свіжих огірків середнього розміру, 200 г вершкового сиру, 30 г зеленої цибулі, 20 г кунжуту, дві столові ложки олії. Сіль, перець зі смаком. Огірки нарізають уздовж тонкими слайсами. Солять, перчать, залишають на 5 хвилин. З тунця зливають рідину. Цибулю дрібно нарізають. Рибу заливають олією, додають сир, цибулю, все добре перемішують так, щоб була однорідна маса. Викладають її на смужки огірків, загортають у рулети. Ставлять вертикально на велику тарілку. Можна обмотати пір’ям зеленої цибулі. Кунжут обсмажують на сухій сковороді впродовж хвилини, посипають рулети. Подають одразу.

Філе тріски з французьким соусом

Для приготування страви знадобиться 0,5 кг тріски, 100 г вершкового масла, 4 яйця, столова ложка олії, по 3 гілочки свіжої петрушки та чебрецю, один лимон, 5 г цукру, щіпка солі. Всі інгредієнти можна одразу замовити у маркеті МАУДАУ з доставкою до всіх міст України. З філе тріски знімають шкіру, нарізають шматками шириною 3 см. У яйцях відокремлюють білки, жовтки змішують із чотирма столовими ложками води та чайною ложкою лимонного соку. Солять, додають цукор, збивають віночком, виливають у металевий посуд і ставлять на водяну лазню до загусання маси. Потім додають вершкове масло|мастило| і добре перемішують. Деко застилають пергаментним папером, викладають на нього рибу, збризкують олією, посипають нарізаним чебрецем. Зверху кладуть часточки лимона. Деко ставлять у духовку, розігріту до 200°С, запікають протягом 20 хвилин. Тріску розкладають по тарілках, заливають соусом, посипають нарізаною петрушкою. Можна подавати.


*на правах реклами

Новое на сайте

  • Новини

Погода в Україні на вівторок, 20 травня

20 травня у більшості областей, окрім північних, знову буде дощ. У вівторок буде ще волого,…

19/05/2025 22:42
  • Новини

Магнітні бурі на вівторок, 20 травня 2025 року

Чи будуть геомагнітні хвилювання цього дня?

19/05/2025 22:19
  • Статті

Найкраща добавка до м’яса, салатів та закусок: а ви вмієте її готувати?

Мариновані овочі - чудова добавка до будь-яких закусок.

19/05/2025 21:55
  • Новини

Шахраї розсилають фальшиві квитанції за комуналку

 У різних регіонах почали з'являтись підроблені платіжки за комунальні послуги.

19/05/2025 21:16
  • Статті

Що робити, якщо пригоріла каша: поради досвідчених кухарів

Трохи відволіклися – і з кухні долинає запах пригорілої страви. І яєчня, і м'ясо, і…

19/05/2025 20:29
  • Статті

Як зберегти голос у поважному віці: поради лікаря-фоніатра і реальні історії

Хвороби, операції, стреси, перевтома – все це позначається на силі й тембрі голосу, може навіть…

19/05/2025 19:38