Раніше ми розповідали, як приготувати молоду картоплю, запечену з сиром, а також рекомендували ввести в літнє меню молоду картоплю в медовому соусі: так картоплю ви ще не готували.
Молода фарширована картопля
Молода картопля – 15 штук (великі бульби), печериці – 300-400 грамів, цибуля – 3 штуки, морква – 1 штука, часник – 6-8 зубчиків, помідори подрібнені – 500 грамів, томатна паста – 2 столові ложки, олія рослинна – 2 столові ложки, паприка мелена – 0,5 чайної ложки, кмин – 0,5 чайної ложки, кориця – 1/4 чайної ложки, петрушка, перець і сіль – за смаком.
Приготування
- Чисту картоплю розрізати навпіл і акуратно витягти з кожної часточки серцевину.
- Розігріти в сотейнику олію (одну ложку) і обсмажити на ній нарізані дрібно печериці.
- Коли гриби будуть наполовину готові, додати 4 зубчики подрібненого часнику, мелений чорний перець та сіль за смаком. Перемішати все і смажити гриби майже до готовності, наприкінці додати нарізану петрушку.
- Заповнити половинки картоплі грибною начинкою.
- У сотейник, де смажилися гриби, додати ще ложечку олії, подрібнену цибулю, решту подрібненого часнику і смажити 6-7 хвилин на середньому вогні до золотистого кольору.
- Після додати дві ложки томатної пасти і терту моркву, тушкувати все, помішуючи, 6-7 хвилин.
- Додати в сотейник подрібнені помідори (без шкірки), паприку, корицю, кмин та сіль за смаком.
- Тримати соус на вогні ще 5-7 хвилин, після викласти нафаршировану картоплю в сотейник, щоб вона не потопала в соусі.
- Накрити кришкою сотейник і помістити в розігріту до 180 градусів духовку на годину.
- Після закінчення кришку підняти і ще 10-15 хвилин готувати картоплю без неї.