Понеділок, 1 Липня, 2024
ГоловнаРізнеОптимальне використання масловказівників для підтримки роботи гідравлічних установок

Оптимальне використання масловказівників для підтримки роботи гідравлічних установок

Этот материал также доступен на русском языке
Гідравлічні системи - підйомні механізми пристроїв в автомобілі, кермо, гальма та інші механізми - працюють за відомим законом фізики. Цей закон свідчить, що й до обсягу рідини прикласти певний тиск, створюється сила, яка поступово передається в усіх напрямах. Такою рідиною виступає олія.

Принцип дії нескладний, це взаємодія сполучених судин. Але його застосування дозволяє суттєво спростити багато конструкцій та процесів. Масло в системі подається через тонкі шланги, стискається під тиском і виконує роботу з підйому, зсуву, прискорення, уповільнення і т.д. Все це сприяє вирішенню важливих завдань, але вимагає постійного контролю тієї ж рідини, яка допомагає привести в дію механізми. На сьогоднішній день практично жоден сучасний агрегат не обходиться без гідравліки.

Чому важливо відстежувати рівень масла в гідравлічній системі?

Гідравлічна олія є рідиною, яка відповідає за життєзабезпечення всієї системи. Це лідер серед мастильних матеріалів, становлячи близько 15% всього споживання.

Дуже важливо, щоб олія завжди була присутня в системі в потрібній кількості. І для визначення його рівня в гідравлічному баку розроблені універсальні датчики – масловказівники. Вони виготовляються із прозорого скла з маркерами для відстеження рівня олії. За своєю конструкцією покажчики бувають:

  • очні;
  • поплавкові;
  • електричні/візуальні.

Вказівники рівня масла візуального типу додатково оснащуються монітором, вимірювачем температури масла в баку та сенсором для подачі сигналу при досягненні мінімального рівня рідини. Відстежувати рівень масла в гідравлічному баку дуже важливо, оскільки його нестача веде до серйозних поломок у всій гідравлічній системі, що спричинить великі витрати на ремонт або навіть необхідність придбання нового пристрою. Як тільки індикатор видає попереджувальний сигнал, доводьте рівень гідравлічного масла до потрібної позначки.

Якщо ви ставите питання, де купити масловказівник та інші комплектуючі для вашої системи, щоб відстежувати найважливіші показники, зверніть увагу на інтернет-магазин “Моторімпекс”. Тут представлені товари від найкращих виробників за доступною ціною. До кожного виробу є фото та детальний опис з технічними характеристиками. Є можливість отримати консультацію фахівця щодо оптимального вибору товару. Оформити замовлення можна прямо на сайті та отримати його з доставкою на вказану адресу.


*на правах реклами

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні