Субота, 6 Липня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяЯгідний сезон: пригостить гостей і домашніх чудовим полуничним мохіто

Ягідний сезон: пригостить гостей і домашніх чудовим полуничним мохіто

Этот материал также доступен на русском языке
Літо у розпалі, і з ним разом – сезон стиглої полуниці. Тому не втрачайте можливості поласувати смачними та корисними ягодами.

Ми зібрали поради кулінарів і експертів щодо того, як правильно обирати полуницю і що незвичного з неї можна приготувати. 

Спочатку кілька кориснх порад

  • Якщо ягоди полуниці кислі, морозиво можна підсолодити невеликою кількістю цукру, меду або полуничного джему.

  • Молоко можна замінити на йогурт: без наповнювача, полуничний або банановий.

  • Якщо не маєте спеціальних формочок для морозива, скористайтеся пластиковими стаканчиками від йогурту або паперовими стаканчиками для кави.

Полуничний мохіто

Традиційний кубинський безалкогольний мохіто готують з лайму, газованої води та м’яти. Пропонуємо спробувати полуничний мохіто, який смакуватиме і дорослим, і дітям, а також чудово втамує літню спрагу.

Інгредієнти

Полуниця – 300 грамів; лимон або лайм – 0,5 штуки; м’ята – 3 гілочки; цукор – 1 столова ложка; солодка газована вода – 1,5 літра; лід – за смаком.

Приготування

  • Полуницю помийте, очистіть від плодоніжок, просушіть.
  • Лимон або лайм наріжте кільцями.
  • М’яту помийте і просушіть.
  • Змішайте у підготовленій тарі полуницю, лайм або лимон, м’яту і цукор.
  • Добре розімніть, аби складники випустили якнайбільше соку.
  • Додайте лід і залийте все солодкою газованою водою.

Полуничний мохіто готовий!

Готувала Світлана Шевчук

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні