Ми зібрали поради кулінарів і експертів щодо того, як правильно обирати полуницю і що незвичного з неї можна приготувати.
Спочатку кілька кориснх порад
-
Якщо ягоди полуниці кислі, морозиво можна підсолодити невеликою кількістю цукру, меду або полуничного джему.
-
Молоко можна замінити на йогурт: без наповнювача, полуничний або банановий.
-
Якщо не маєте спеціальних формочок для морозива, скористайтеся пластиковими стаканчиками від йогурту або паперовими стаканчиками для кави.
Полуничний мохіто
Традиційний кубинський безалкогольний мохіто готують з лайму, газованої води та м’яти. Пропонуємо спробувати полуничний мохіто, який смакуватиме і дорослим, і дітям, а також чудово втамує літню спрагу.
Інгредієнти
Полуниця – 300 грамів; лимон або лайм – 0,5 штуки; м’ята – 3 гілочки; цукор – 1 столова ложка; солодка газована вода – 1,5 літра; лід – за смаком.
Приготування
- Полуницю помийте, очистіть від плодоніжок, просушіть.
- Лимон або лайм наріжте кільцями.
- М’яту помийте і просушіть.
- Змішайте у підготовленій тарі полуницю, лайм або лимон, м’яту і цукор.
- Добре розімніть, аби складники випустили якнайбільше соку.
- Додайте лід і залийте все солодкою газованою водою.
Полуничний мохіто готовий!
Готувала Світлана Шевчук