Неділя, 7 Липня, 2024
ГоловнаРізнеЧому людям похилого віку треба включати до раціону кабачки

Чому людям похилого віку треба включати до раціону кабачки

Этот материал также доступен на русском языке
Кабачки, крім кулінарних переваг, мають і лікувальні властивості. Цей овоч корисний при подагрі та сечокам'яній хворобі, очищає шкіру, служить джерелом клітковини.

Напевно, тому кабачки вважаються корисною їжею для людей похилого віку. Причому вживати їх можна в будь-якому вигляді – смаженому, вареному, запеченому.

Склад кабачків

Кабачки містять вуглеводи, цукор, харчові волокна, білок та вітаміни A, С, К, а також майже весь спектр вітамінів групи В – В1, В2, В3, В5, B6, В9. Крім того, кабачки багаті на залізо, магній, марганець, фосфор, калій, цинк.

Цей овоч – дієтичний продукт

У кабачках знаходиться мало клітковини, тому вони не подразнюють кишечник, здатні пов’язувати токсичні речовини і виводити їх з організму, мають протиалергічну дію. Кабачки також містять ферменти, які допомагають переводити білок у розчинний стан, що важливо для людей з хворою печінкою. Кабачки допомагають боротися зі склерозом і передчасним старінням організму, знижувати небезпеку набряків.

Кабачковий сік заспокоює нерви

Кабачковий сік заспокоює нерви і покращує сон, а відвар квіток допомагає при лікуванні гнійних ран. Як вважають вчені, харчові волокна, які містяться в кабачках, є профілактичним засобом злоякісних пухлин прямої кишки. Також кабачки корисні тим, хто страждає на ожиріння, оскільки вони створюють відчуття ситості.

Користь молодих кабачків

Найкориснішими є молоді кабачки.Шкірку з них знімати не потрібно, тому що вона містить багато активних речовин. Такі ж властивості, як кабачки, мають цукіні і патисони.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні