Неділя, 7 Липня, 2024
ГоловнаРізнеОсновні види страхування автомобілів в Україні

Основні види страхування автомобілів в Україні

Этот материал также доступен на русском языке
Автострахування в Україні – це не вибір автовласника, а обов'язкова умова. Заходи були впроваджені для підтримки на дорогах максимального порядку та вирішення питань із виплатами у разі аварії. Нині цей сегмент ринку країни перебуває на стадії активного розвитку.

Види автострахування

Існує кілька типів страховки на авто, з яких власник транспортного засобу може вибрати потрібний варіант. Кожна з них має свої переваги. Деякі варіанти досить економічні. Інші пропонують захист від більшої кількості ризиків, відповідно, і коштують вони дорожче. Є й такі, що дозволяють утримувати автомобіль із мінімальними витратами, забезпечуючи йому необхідний захист.

До основних видів страхування відносяться:

  1. КАСКО (добровільне страхування транспортного засобу).
  2. ОСЦПВ (обов’язкове страхування).
  3. Зелена карта.

Для вибору відповідного варіанта потрібно просто вивчити кожен і зробити оптимальний вибір.

КАСКО

Один із найбільш затребуваних видів автострахування в Україні. Це добровільна страховка. На відміну від обов’язкових видів страхування цю полісну програму власники автомобілів оформлюють за власним бажанням.

Принцип роботи цієї страховки схожий на інші види аналогічних послуг. Клієнт у вказаний час вносить внески, величина яких визначається великою кількістю факторів. Натомість страхова компанія гарантує, що якщо трапиться аварія, витрати на ремонт автомобіля будуть покриті. Такий випадок стосується страхових подій, і їх перелік у полісі КАСКО дуже великий. За відгуками клієнтів, які оформили поліс, цей вид страхування вважається більш лояльним та справедливим, оскільки страхова виплата здійснюється навіть у ситуаціях, коли клієнт є винуватцем дорожньо-транспортної пригоди.

ОСОГО

Це обов’язковий вид страхування на відміну попереднього. Без нього за законом ви не можете керувати особистим автомобілем, навіть якщо є права водія. Водіння без полісу пов’язане із певними ризиками. По-перше, представники дорожньої патрульної поліції через відсутність страховки вас оштрафують. По-друге, у разі аварії ви будете змушені покривати витрати на ремонт не тільки свого автомобіля, а й чужого, якщо ви виявитеся винуватцем ДТП. У разі наявності ОСАЦВ цим займається страхова компанія.

Цей вид страховки можна оформлювати і разом із КАСКО, наприклад, у страховій компанії ВУСО, що є популярним вибором серед автовласників.

Цей вид страхування покриває виключно відповідальність водія перед третіми особами. Усі витрати на відновлення власного автомобіля доведеться нести самостійно.

Зелена карта

Ця страховка є міжнародною і обов’язкова більшість країн. Без неї неможливо виїхати за кордон на власному автомобілі. Вона діє у разі настання страхового випадку поза своєї країни (компенсує збитки потерпілим). Оскільки цей вид страхування є обов’язковим для виїзду до більшості країн, його тарифи та інші значущі показники регулюються на регіональному та державному рівнях.

У кожній країні власні ліміти щодо виплат, якщо у ДТП не постраждали люди. І тут ліміти відсутні.


*на правах реклами

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні