Неділя, 30 Червня, 2024
ГоловнаСпоживачХолодильні вітрини: що потрібно знати при покупці?

Холодильні вітрини: що потрібно знати при покупці?

Этот материал также доступен на русском языке
Навіть найменший магазин не можна уявити без холодильної вітрини. Вона не лише зберігає свіжість продукції, а й вигідно демонструє покупцю весь асортимент. Що потрібно знати під час вибору вітрини-холодильника?

Яким має бути тип охолодження і чому важливо враховувати габарити?

Приступаючи до вибору нового обладнання, слід звернути увагу на кілька важливих нюансів.

  1. Товщина та тип скла. Залежно від використання, холодильна вітрина може бути оснащена звичайним склом або загартованим. Також скло може бути тонким або товстим. Чим товщі скло, тим холодніше повітря у вітрині.
  2. Матеріал теплоізоляції стінок вітрини. У бюджетних моделях для теплоізоляції використовуються пінополістиролові плити. Більш дорогі моделі оснащені заливним пінополіуретаном.
  3. Габарити. У продажу є вітрини з широкою та вузькою викладкою. Ціна на них практично не відрізняється. Вітрина з широкою викладкою продемонструє покупцеві більше товару, але при покупці такої техніки потрібно прорахувати її габаритні розміри і з’ясувати, чи вона увійде до дверного отвір магазину.
  4. Тип охолодження. У холодильних камерах можуть використовуватися два типи охолодження: статичний та динамічний. При статичному охолодженні переміщення потоків повітря у вітрині відбувається під впливом природної конвекції: холодне повітря залишається внизу, а тепле піднімається нагору. Динамічне охолодження дозволяє повітря без перешкод циркулювати. Тому температура у вітрині буде скрізь однаковою.

Холодильні вітрини бувають трьох типів

Кожен продукт повинен зберігатися за певної температури. Саме тому виробники холодильних вітрин розділили їх на три типи: середньотемпературні, морозильні та комбіновані.

  • Робочий режим середньотемпературних вітрин знаходиться у температурному діапазоні від 0 до +7 °С. Цей тип вітрин є найбільш поширеним, оскільки дозволяє зберігати великий асортимент продуктів, а також має зручну викладку.
  • Морозильні вітрини працюють за температури від -12 до -18 °С. Вони не мають викладки, оскільки всі продукти викладаються в поглиблення. Морозильні вітрини є ідеальним рішенням для зберігання та демонстрації покупцям замороженої продукції.
  • Комбіновані вітрини працюють за температури від -5 до +5 °С. У таких пристроях зручно зберігати продукцію, яка потребує незначного заморожування.

Як продовжити термін служби холодильної вітрини?

Вітрина прослужить не один десяток років, якщо її правильно доглядати. Тому рекомендується дотримуватись основних правил експлуатації:

  1. Встановлення та налагодження обладнання обов’язково має проводити професіонал.
  2. На морозильну вітрину не повинно потрапляти прямих сонячних променів.
  3. Завантаження продуктів проводиться після того, як вітрина набере необхідну температуру, а не відразу після включення.
  4. Продукцію потрібно розкладати на певній відстані один від одного, щоб охолодження було рівномірним.
  5. Продукти різного роду, а особливо ті, що мають сильний запах, потрібно зберігати окремо.
  6. Інколи холодильні камери потрібно відключати для прибирання та проведення технічного обслуговування.

*на правах реклами

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні