Субота, 5 Жовтня, 2024
ГоловнаЗдоров'яПро які хвороби говорять неприємні запахи тіла

Про які хвороби говорять неприємні запахи тіла

Этот материал также доступен на русском языке
Не завжди неприємні запахи тіла з'являються від недотримання правил гігієни, в деяких випадках вони говорять про те чи інше захворювання.

Але позбутися запаху можна, лише вилікувавши захворювання, яке його викликає.

Запах аміаку з рота

Потрібно звернути увагу на печінку та нирки. Запах аміаку може вказувати на вірусний або токсичний гепатит, фіброз або цироз печінки, а також хронічну ниркову недостатність або пієлонефрит. Аміак зазвичай виводиться через нирки з сечею. Якщо робота печінки або нирок порушена, він накопичується в крові та проникає у легені. При цьому людина може страждати від головного болю, відчувати постійну втому та слабкість.

Гнильний або солодкуватий запах

Цей запах говорить про запалення в ротовій порожнині, і часто супроводжує ангіну або синусит. З’являється він при активному розмноженні патогенних мікроорганізмів у вогнищі запалення.

Сильний запах поту

Однією з причин може бути гіпергідроз, коли організм виділяє надлишок поту. Ця патологія буває двох видів: збільшена кількість потових залоз або наявність будь-якого захворювання. Мова може йти про розлади ендокринної або нервової системи, інфекційні захворювання, гіпертонічні кризи або панічні атаки. При рясному потовиділенні активно розмножуються шкірні бактерії, які викликають запах.

Запах ацетону з рота

Це може вказувати на цукровий діабет, тобто нестачу інсуліну, коли рівень глюкози перевищує норму втричі й більше разів. У крові та сечі з’являються токсичні сполуки – ацетонові тіла. У людини може почастішати сечовипускання, з’явитися постійна спрага та біль у животі, зникнути апетит. Такі симптоми є підставою для екстреної госпіталізації.

ПРО ЩО ГОВОРЯТЬ ІНШІ ЗАПАХИ ТІЛА?

Рибний запах – симптом порушення обміну речовин.

Запах старості – порушення гормонального тла.

Аромат житнього хліба – симптом черевного тифу.

Солодкуватий печінковий запах – цироз печінки.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні