Статті

Скарбничка корисних порад для господарок: як засолити грудинку, куди подіти прострочене борошно

У нашій скарбничці корисні поради:

а) як використовувати борошно, що залежалося;

б) гарячий спосіб засолювання грудинки;

в) звільнення солі від зайвої вологи;

г) зберігаємо свіжість зелені.

Куди подіти прострочене борошно

Борошно з терміном придатності, що минув, не можна використовувати в кулінарії, проте воно буде корисне в господарстві або на дачі.

  • Наприклад, борошно допомагає боротися з попелицею на кімнатних рослинах. Просто посипайте рослини невеликою кількістю борошна, поки попелиця зовсім не зникне.
  • Борошно можна використовувати для боротьби зі шкідниками на городі: обробіть борошном капусту, редиску та редьку.
  • Також це ефективний засіб для полірування сталевих поверхонь та мідних виробів. Насипте борошно в раковину або на стільницю і добре протріть ділянки, що потемніли.

Як засолити свинячу грудинку?

Для засолювання грудинки або підчеревини спробуйте гарячий спосіб.

Знадобиться

  • 1,5 літра води,
  • кілька лаврових листочків,
  • склянка солі,
  • часник,
  • запашний перець,
  • можна додати 2 чайні ложки аджики.

Сало з м’ясними прошарками нарізати зручними для вживання шматками. Воду закип’ятити і відправити туди усі спеції. Через кілька хвилин додати шматки грудинки в киплячий розсіл і варити трохи більше 5 хвилин.

Вимкнути вогонь і залишити весь вміст у каструлі на 10-12 годин. Далі шматочки витягнути, загорнути у харчову плівку і прибрати у холодильник на 3-4 години. Зберігати краще у морозильнику.

Щоб листя салату залишалося соковитим

Щоб листя салату не жовтіло і залишалося соковитим, загорніть його в паперовий рушник, складіть в пакет і покладіть в холодильник. Рушник поглине зайву вологу, через яку листя псується раніше терміну.

Крохмаль позбавить сіль від зайвої вологи

Якщо сіль стає вологою, до неї можна додати картопляного борошна. Невелика частка крохмалю в солі не змінить її смаку та кольору.

Новое на сайте

  • Новини

Чому сало перетворилося на делікатес: що відбувається з традиційним продуктом українців

Сало, яке завжди вважалося символом української кухні, для багатьох стало недоступним. Напередодні свят споживачі стикнулися…

14/12/2025 14:00
  • Новини

Можуть залишитися без пенсії: кого у 2026 році торкнуться нові вимоги до стажу

У 2026 році в Україні змінюються умови виходу на пенсію за віком. Це може стати…

14/12/2025 13:00
  • Новини

Швидкий рецепт випічки до свят: як приготувати різдвяне печиво за 25 хвилин

Різдво асоціюється з домашнім затишком й смачною випічкою, але не всі готові проводити години на…

14/12/2025 12:00
  • Новини

Українцям компенсують сотні кіловат електроенергії: хто першим отримає допомогу від держави

Під час опалювального сезону частина споживачів може отримати грошову компенсацію за спожиту електроенергію. Виплати здійснюють…

14/12/2025 11:00
  • Новини

Позбудьтесь негайно шкідливої звички : чому читати новини в темноті зі смартфона небезпечно

Під час вимкнень світла багато людей інстинктивно тягнуться до смартфона. Лікарі пояснюють, чому читання новин…

14/12/2025 10:00
  • Новини

Не лише вітамін С: як мандарини рятують від стресів і зимової хандри

У сезон холодів багато людей стикаються з втомою та пригніченим настроєм. Лікарі звернули увагу на…

14/12/2025 09:00