У нашій скарбничці корисні поради:
а) як використовувати борошно, що залежалося;
б) гарячий спосіб засолювання грудинки;
в) звільнення солі від зайвої вологи;
г) зберігаємо свіжість зелені.
Борошно з терміном придатності, що минув, не можна використовувати в кулінарії, проте воно буде корисне в господарстві або на дачі.
Для засолювання грудинки або підчеревини спробуйте гарячий спосіб.
Знадобиться
Сало з м’ясними прошарками нарізати зручними для вживання шматками. Воду закип’ятити і відправити туди усі спеції. Через кілька хвилин додати шматки грудинки в киплячий розсіл і варити трохи більше 5 хвилин.
Вимкнути вогонь і залишити весь вміст у каструлі на 10-12 годин. Далі шматочки витягнути, загорнути у харчову плівку і прибрати у холодильник на 3-4 години. Зберігати краще у морозильнику.
Щоб листя салату не жовтіло і залишалося соковитим, загорніть його в паперовий рушник, складіть в пакет і покладіть в холодильник. Рушник поглине зайву вологу, через яку листя псується раніше терміну.
Якщо сіль стає вологою, до неї можна додати картопляного борошна. Невелика частка крохмалю в солі не змінить її смаку та кольору.
Сало, яке завжди вважалося символом української кухні, для багатьох стало недоступним. Напередодні свят споживачі стикнулися…
У 2026 році в Україні змінюються умови виходу на пенсію за віком. Це може стати…
Різдво асоціюється з домашнім затишком й смачною випічкою, але не всі готові проводити години на…
Під час опалювального сезону частина споживачів може отримати грошову компенсацію за спожиту електроенергію. Виплати здійснюють…
Під час вимкнень світла багато людей інстинктивно тягнуться до смартфона. Лікарі пояснюють, чому читання новин…
У сезон холодів багато людей стикаються з втомою та пригніченим настроєм. Лікарі звернули увагу на…