Вівторок, 2 Липня, 2024
ГоловнаСпоживачЯк облаштувати спальне місце для людей похилого віку

Як облаштувати спальне місце для людей похилого віку

Этот материал также доступен на русском языке
Комфортний і спокійний сон відіграє велику роль у підтримці здоров'я та доброго самопочуття будь-якої людини. Враховуючи вікові зміни у фізіології та потреби людей після 60 років, важливо створити для них необхідні умови для повноцінного відпочинку. Насамперед це стосується облаштування спального місця.

Постільна білизна – ключовий елемент затишку та комфорту

Правильно підібрані приладдя для сну – це не тільки якісні, але й практичні аксесуари. Серед великої різноманітності виробів, представлених у магазинах, можна відзначити кілька елементів постільної білизни, які ідеально підійдуть людям похилого віку.

Водостійкий наматрацник

Основне призначення наматрацника – захист матраца від зовнішніх забруднень та продовження його терміну служби. Однак люди у віці через м’язову слабкість у руках можуть перекинути на ліжко склянку з водою. Також у людей похилого віку нерідко спостерігається нетримання сечі. Тому краще купити наматрацник із водонепроникною основою. Його особливістю є наявність спеціальної мембрани, яка запобігає просоченню будь-якої рідини, зберігаючи матрац сухим та чистим.

Водостійкий наматрацник дуже простий у догляді – він стирається і швидко сохне. З ним набагато простіше облаштувати комфортне і затишне спальне місце для людей похилого віку, особливо з обмеженими здібностями і потребують постійного догляду.

Простирадло на гумці

Плюси практичної постільної білизни, яка зручна у використанні, вже давно оцінили люди різного віку. Серед них простирадла на гумці, яка легко фіксується на матраці і не зісковзує навіть під час неспокійного сну. Її основна перевага полягає у здатності створювати ідеально рівну поверхню без складок, які стають причиною дискомфорту та появи пролежнів у лежачих хворих.

Подушка

Правильно підібрана подушка забезпечує комфортне положення голови та шиї під час відпочинку. Це особливо важливо для людей похилого віку з проблемами опорно-рухового апарату. Для багатьох звичнішими вважаються класичні моделі, наповнені синтетичним або натуральним матеріалом. У цьому випадку оптимальним варіантом стане подушка середньої густини. Вона досить м’яка, але при цьому пружна, щоб забезпечити комфорт і запобігти появі болю в шийному відділі. Людям, які мають проблеми з хребтом, краще спати на ортопедичній подушці. Вона не тільки дозволяє прийняти правильне положення під час сну, але й надає терапевтичний ефект, знімаючи напругу з м’язів та покращуючи кровотік.

Віддавши перевагу цьому домашньому текстилю, ви зможете легко облаштувати спальне місце, враховуючи потреби людей похилого віку, які потребують особливого догляду.

Фото: podushka.com.ua


*на правах реклами

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні