Рокот крумплі по-закарпатськи
Рокот крумплі є улюбленою стравою на столі будь-якої угорської родини. За що його так люблять? Рокіт-крумплі — бюджетна, проста у приготуванні та дуже ситна страва. На батьківщині подають як ситну основну страву, а також гарнір або частину трапези з кількох страв.
Інгредієнти
Картопля – 1 кг, сирі яйця – 2 шт., відварені яйця – 4 шт., домашня ковбаса або копчені ковбаски – 400 г, бринза – 150 г, сметана – 400 г, вершкове масло – 20 г, сіль – 3 чайні ложки, копчена паприка – 1/2 чайної ложки.
Як готувати
-
Картоплю помити і зварити в шкірці у підсоленій воді до готовності.
-
Відварені яйця, картопля і ковбасу порізати кружальцями.
-
У сметану вбити сирі яйця, додати копчену паприку, сіль і перемішати.
-
Форму для запікання змастити вершковим маслом і викласти у два шари кружечки картоплі, зверху покласти нарізану ковбасу, а потім варені яйця.
-
Знову повторити шари: картоплю, ковбасу, яйця, «закрити» пиріг шаром картоплі, залити все сметанним соусом, а зверху присипати шматочками бринзи.
-
Запікати гуркіт крумплі 40 хвилин при температурі 180 градусів.