Раніше ми розповідали про два звичайні засоби, які забезпечать якісний та щедрий урожай полуниці. А також пропонували рецепти пирогів і дивно ніжних десертів з полуниці.
Полуницю при покупці бажано понюхати – у стиглої ягоди має бути сильний полуничний аромат. Як правило, він відчувається ще при наближенні до прилавка.
Стигла полуниця має бути яскраво-червоного кольору. Темно-червона ягідка, швидше за все, вже почала псуватися.
Якщо листочки на хвостику ягоди зелені та м’ясисті, значить, її нещодавно (як правило, не пізніше ніж день тому) зірвали з грядки. Пожухлі хвостики – знак того, що полуницю зібрали давно, і вона несвіжа. За хвостиком можна визначити і наскільки полуниця є солодкою. Якщо листочки на плодоніжці не щільно прилягають до ягоди, вона солодка.
Звертайте увагу на насіння, яке знаходиться на поверхні ягідки. Якщо насіння опукле, то воно, швидше за все, не дозріло. А якщо воно в деякому заглибленні, то ягода є максимально стиглою.
Зверніть увагу на тару, в якій зберігалася полуниця. Натуральна, вирощена на городі полуниця, залишає сліди соку на коробці.
Погода в Україні на середу, 21 травня у східних областях, місцями у центральних, західних, південних…
Чи будуть геомагнітні хвилювання цього дня: як поводитися метеозалежним.
Святих Костянтина Великого і його матір Олену названо «рівноапостольними» за великі заслуги перед християнською Церквою.
У 2025 році громадяни України мають можливість добровільно докупити страховий стаж для отримання або збільшення…
До утворення здуття свіжого або старого лінолеуму може призвести безліч причин. Але в будь-якому випадку…
Чимало українських пенсіонерів, які не виїхали з тимчасово окупованих територій Луганської та Донецької областей і…