Торт «Брауні»
Брауні – шоколадний десерт з тонкою скоринкою та вологою серединкою. Випікається у вигляді пирога, а потім розрізається на прямокутні тістечка. Для приготування брауні важливо використовувати якісний шоколад від нього залежить смак десерту.
Інгредієнти
Темний шоколад – 50 грамів, какао – 4 столові ложки, банан – 2 штуки, яйця – 2 штуки, розпушувач – 1 чайна ложка.
Приготування
- Стиглі банани очистити і нарізати на невеликі шматочки.
- У чаші блендера з’єднати банан, яйця, какао та розпушувач. Подрібнити усі інгредієнти до однорідної маси. Суміш має вийти текучою, не надто рідкою. Якщо вийшла дуже рідкою, то додайте ще трохи какао.
- Вилити тісто в застелену пергаментом форму для випікання і помістити в розігріту до 170 градусів духовку на 40-45 хвилин.
- Готовність тіста перевіряйте дерев’яною шпажкою – вона має виходити злегка вологою, але чистою, без шматочків тіста.
- На гарячий пиріг розкласти поламаний на шматочки шоколад. Залишити на 2-3 хвилини, щоб шоколад розм’якшився.
- Шоколад, що розтанув, розподілити лопаткою по поверхні пирога. Можете прикрасити фруктами за смаком.