Яловиче серце – це субпродукт першої категорії, за своєю харчовою цінністю воно майже не поступається м’ясу, а в деяких моментах навіть його перевершує. Наприклад, у ньому міститься багато вітаміну В, набагато більше, ніж у м’ясі. До того ж яловиче серце малокалорійне.
Серце яловиче — 0,5 шт., цибуля — 1 шт., сметана 15% — 4 столові ложки, масло вершкове — 10 г, олія — 2 столові ложки, вода — 2 столові ложки, бульйон м’ясний — 50 мл, часник – 1 зубчик, шафран – щіпка, сіль, спеції та приправа для м’яса – за смаком.
Серце вимити, обсушити, розрізати на частини, замочити на кілька годин у холодній воді. Воду періодично міняти – щоб вийшла кров.
Залити серце чистою водою, поставити на вогонь, довести до кипіння, зменшити вогонь і варити до готовності, на це піде 2-2,5 години.
Серце остудити і нарізати шматочками, помістити в сковороду, влити олію. Додати нарізану цибулю, посолити і посипати спеціями.
Обсмажити серце з цибулею на середньому вогні, помішуючи, 5-7 хвилин. Потім влити трохи бульйону, зменшити вогонь до мінімуму і тушкувати 10 хвилин.
Сметану розвести гарячою водою і додати разом із шафраном та приправою. Перемішати, тушкувати на маленькому вогні без кришки 5-7 хвилин. Досолити за смаком.
В кінці додати в сковороду подрібнений часник і вершкове масло, перемішати, прогріти страву ще 3 хвилини і зняти з вогню.
Пенсіонери, які не пройдуть ідентифікацію до кінця року, ризикують залишитися без виплат. У Пенсійному фонді…
Фінансові кібершахраї вкотре активізувались. НБУ повідомив про нові схеми й оприлюднив правила безпеки.
Під час шлюбу подружжя зазвичай спільно набуває майно — житло, автомобіль, побутову техніку, заощадження. За…
Тріщина на підошві — не вирок взуттю. Ось два доступні інгредієнти, які вирішать всі проблеми.
Більшу частину території України завтра визначатиме антициклональне поле, тому суттєві опади малоймовірні.
Аналітики очікують, що незабаром активні сонячні плями, що генерують спалахи, обернуться магнітними бурями.