Яловиче серце – це субпродукт першої категорії, за своєю харчовою цінністю воно майже не поступається м’ясу, а в деяких моментах навіть його перевершує. Наприклад, у ньому міститься багато вітаміну В, набагато більше, ніж у м’ясі. До того ж яловиче серце малокалорійне.
Серце яловиче — 0,5 шт., цибуля — 1 шт., сметана 15% — 4 столові ложки, масло вершкове — 10 г, олія — 2 столові ложки, вода — 2 столові ложки, бульйон м’ясний — 50 мл, часник – 1 зубчик, шафран – щіпка, сіль, спеції та приправа для м’яса – за смаком.
Серце вимити, обсушити, розрізати на частини, замочити на кілька годин у холодній воді. Воду періодично міняти – щоб вийшла кров.
Залити серце чистою водою, поставити на вогонь, довести до кипіння, зменшити вогонь і варити до готовності, на це піде 2-2,5 години.
Серце остудити і нарізати шматочками, помістити в сковороду, влити олію. Додати нарізану цибулю, посолити і посипати спеціями.
Обсмажити серце з цибулею на середньому вогні, помішуючи, 5-7 хвилин. Потім влити трохи бульйону, зменшити вогонь до мінімуму і тушкувати 10 хвилин.
Сметану розвести гарячою водою і додати разом із шафраном та приправою. Перемішати, тушкувати на маленькому вогні без кришки 5-7 хвилин. Досолити за смаком.
В кінці додати в сковороду подрібнений часник і вершкове масло, перемішати, прогріти страву ще 3 хвилини і зняти з вогню.
У 2025 році, щоб вийти на пенсію за віком в Україні, потрібно мати відповідний страховий…
Більшість із нас часто забуває про перезавантаження смартфона. Але ця звичка здатна серйозно вплинути на…
Особам, які через стан здоров’я частково або повністю втратили працездатність, держава виплачує пенсію по інвалідності.…
Спека чи зливи? Чого очікувати українцям у суботу та неділю? Синоптики зробили детальний прогноз.
Чи буде магнітна буря в суботу. Експерти поділилися прогнозами. Що варто знати метеозалежним.
Кореневі паростки – невидимий ворог урожаю сливи. Дізнайтеся, як правильно їх усунути, щоб насолоджуватися улюбленими…