Яловиче серце – це субпродукт першої категорії, за своєю харчовою цінністю воно майже не поступається м’ясу, а в деяких моментах навіть його перевершує. Наприклад, у ньому міститься багато вітаміну В, набагато більше, ніж у м’ясі. До того ж яловиче серце малокалорійне.
Серце яловиче — 0,5 шт., цибуля — 1 шт., сметана 15% — 4 столові ложки, масло вершкове — 10 г, олія — 2 столові ложки, вода — 2 столові ложки, бульйон м’ясний — 50 мл, часник – 1 зубчик, шафран – щіпка, сіль, спеції та приправа для м’яса – за смаком.
Серце вимити, обсушити, розрізати на частини, замочити на кілька годин у холодній воді. Воду періодично міняти – щоб вийшла кров.
Залити серце чистою водою, поставити на вогонь, довести до кипіння, зменшити вогонь і варити до готовності, на це піде 2-2,5 години.
Серце остудити і нарізати шматочками, помістити в сковороду, влити олію. Додати нарізану цибулю, посолити і посипати спеціями.
Обсмажити серце з цибулею на середньому вогні, помішуючи, 5-7 хвилин. Потім влити трохи бульйону, зменшити вогонь до мінімуму і тушкувати 10 хвилин.
Сметану розвести гарячою водою і додати разом із шафраном та приправою. Перемішати, тушкувати на маленькому вогні без кришки 5-7 хвилин. Досолити за смаком.
В кінці додати в сковороду подрібнений часник і вершкове масло, перемішати, прогріти страву ще 3 хвилини і зняти з вогню.
Розмір допомоги сягає 5000 гривень на кожного члена родини.
У цей день відзначають 27 щорічних свят, з деякими з них ми хотіли б вас…
Багато господинь не люблять довго возитися на кухні, тому віддають перевагу простим рецептам. Пропонуємо найлегший…
Теплиця – це відмінний спосіб вирощування рослин, який дозволяє продовжити вегетаційний період і захистити рослини…
Річкова риба посідає важливе місце у раціоні українців. Найперша її перевага в доступності у свіжому…
Орхідеї - улюблені рослини багатьох, але не всі квітникарі знають, чи можна обприскувати орхідеї, чи…