Вінегрет винайшли вікінги
Вигадали цей салат у Скандинавії ще наприкінці XVII століття. Склад салату кілька разів змінювався, до нього входили яблука, яєчні білки і, звичайно ж, оселедець, такий популярний у Скандинавських країнах. Заправляли його жовтками, сметаною та оцтом і називали шведським.
Існує легенда, що французький кухар, побачивши, як заправляють салат, вигукнув з жахом: «Вінегр?!», що в перекладі означає «оцет». З того часу салат так і почали називати – вінегрет.
Інгредієнти
Філе солоного оселедця – 1 штука, буряк – 2 штуки, морква – 2-3 штуки, картопля – 4-5 штук, солоні огірки – 4-5 штук, цибуля – 1 штука, олія, сіль, перець.
Приготування
- Відварити овочі.
- Нарізати кубиками оселедець, варені овочі, солоні огірки.
- Додати подрібнену цибулю (щоб позбутися гіркоти, овоч потрібно залити окропом і залишити на пару хвилин, потім промити холодною водою).
- Заправити салат олією та сіллю.