У яких випадках потрібна допомога адвоката з аліментів?

Що входить до переліку послуг адвоката з аліментів?

Шлюбний процес — не найприємніший період у житті, який доведеться пережити не лише подружжю, а й дітям. Велика кількість суперечок при розлученні вирішується в судовому порядку, особливо якщо є неповнолітні діти і потрібно вирішити питання про піклування та утримання спільних дітей. Щоб захистити дитину від моральних потрясінь і зберегти свої нерви, для вирішення питання щодо виплати аліментів найкраще скористатися послугами адвоката з аліментів. На перший погляд, здається, що це питання можна вирішити самостійно. Але насправді це негаразд. Перед тим, як справа потрапить до суду, треба попрацювати: грамотно скласти позовну заяву, чітко викласти свої вимоги і додати аргументацію. Перед тим як звернутися за допомогою до професіонала, рекомендується вивчити вартість послуг адвоката з аліментів, почитати відгуки про його роботу та дізнатися про всю необхідну інформацію. Адвокат зможе проконсультувати з питань стягнення аліментів, визначити основні вимоги, допомогти у складанні позову та інших необхідних документів, подати інтереси клієнта до суду, домогтися апеляції, тобто. перегляду рішення суду у вищому суді.

Як стягнути аліменти?

Згідно з українським законодавством, існує три способи стягнути аліменти.

  1. Оформити позовну заяву до суду. У такому разі документи оформляються після розлучення або разом із документами про розлучення. Якщо в сім’ї є діти, яким ще не виповнилося три роки, то разом із аліментами на дитину можна оформити аліменти на утримання матері до досягнення дитиною трирічного віку. Також позов про сплату аліментів можна подати живучи у шлюбі. Такий варіант можливий, якщо батько з якихось причин відмовляється давати гроші на утримання дитини. Ознайомитися з інформацією про стягнення аліментів через суд можна, перейшовши за посиланням: https://turii.com.ua/ru/service/advokat-po-alimentam-kiev/</ span>.
  2. Подати заяву про видачу судового наказу. За словами експертів, такий спосіб стягнення аліментів є найбільш дієвим і швидким. Але при цьому важливо враховувати, що судовий наказ може бути виданий у тому випадку, якщо у розмірі вимоги на одну дитину вказано ¼, на двох — 1/3, а на трьох і більше дітей – ½ доходу платника аліментів. Важливо, що така заява не потребує участі сторін процесу.
  3. Укласти договір про виплату аліментів. Такий документ можна оформити у тому випадку, якщо батьки мирно та без претензій один до одного вирішили питання про утримання дітей після розлучення. Договір оформляється та засвідчується нотаріусом. Але без участі адвоката щодо аліментів підписувати такий документ не рекомендується, оскільки в ньому може бути багато підводного каміння. Найкраще, якщо цей договір буде складено разом з адвокатом і в ньому будуть чітко вказані всі нюанси та подробиці щодо утримання та виховання дітей. До речі, договір хороший тим, що в ньому прописуються, не лише правила та суми з виплати аліментів, а й інші нюанси з виховання, проживання, навчання дітей, які батьки вважають за потрібне вказати в цьому договорі.

Які документи потрібно надати?

Для стягнення аліментів необхідно надати копії документів:

  • паспорт заявника;
  • ідентифікаційний код заявника;
  • паспорта та ідентифікаційного коду боржника (по можливості);
  • свідоцтва про шлюб;
  • свідоцтва про народження дитини;
  • довідку про реєстрацію місця проживання дитини;
  • акту обстеження житлово-побутових умов.

*на правах реклами

Новое на сайте

  • Новини

Ви виглядатимете на мільйон: стилісти назвали найтрендовіші стрижки на довге волосся

Мода змінюється – це відома аксіома. Власницям короткого волосся легше наслідувати модні тенденції. А от…

20/09/2024 23:52
  • Статті

Садовий сарай для інструментів: як вибрати і на що звернути увагу

Давайте розглянемо основні види сараїв для дачі та ділянки, їх функції та особливості та розберемося,…

20/09/2024 23:35
  • Новини

Погода в Україні на суботу, 21 вересня

Антициклон визначатиме синоптичну ситуацію в Україні. Які прогнози зробили синоптики?

20/09/2024 23:10
  • Новини

Магнітні бурі в суботу, 21 вересня

Яка активність Сонця очікується 21 вересня. Що потрібно знати та до чого готуватися.

20/09/2024 22:40
  • Новини

Малина дасть рекордний урожай: у жодному разі не забудьте внести ці підживлення у вересні

Ще не внесли підживлення під кущі малини? Саме час це зробити!

20/09/2024 22:11
  • Новини

Дуже ніжний вершковий смак: готуємо знаменитий торт “Пташине молоко” без випікання

Шалено смачний торт можна приготувати і без духовки. Ви закохаєтесь у цей рецепт!

20/09/2024 21:40