Раніше ми вже розповідали, як приготувати найледачіші та найсмачніші біляші: змітають зі столу за хвилини – готуватимете кожні вихідні
Соковиті біляші зі свинячим фаршем
Інгредієнти
Свинячий фарш – 700-800 г, борошно – 1 кілограм, вода і молоко – по 250 мілілітрів, жовток – 2 штуки, сухі дріжджі – 10 грамів, сіль – 2 чайні ложки, цукор – 2 столові ложки, вершкове масло – 60 грамів, олія соняшникова – 50 грамів.
Приготування
- Теплу воду з’єднати з молоком. Додати сіль та цукор.
- У сухі дріжджі додати трохи молочної суміші, одну чайну ложку цукру і ретельно перемішати. Залишити на 5 хвилин.
- У молочну суміш просіяти одну склянку борошна. Додати два жовтки, розтоплене вершкове масло та дріжджі. Перемішати і просіяти до маси решту борошна.
- Дві склянки борошна просіяти на стіл, викласти тісто і вимісити. Тісто не має липнути до рук. Після цього може залишитися 50-70 грамів борошна. Його до тіста додавати не потрібно.
- Вмішати олію, накрити плівкою і залишити на 20-25 хвилин.
- Цибулю дрібно нарізати, посолити, перемішати і з’єднати з фаршем. Поперчити за смаком. Для соковитості начинки додати 4 столові ложки молока. Перемішати і накрити плівкою.
- Тісто обім’яти, поділити на дві частини. Одну частину прибрати під плівку.
- Тісто розділити на кульки приблизно по 50-60 грамів. Пальцями сформувати заготовку. Краї мають бути тоншими.
- Викласти начинку. Підняти краї, скріпити в центрі і трохи придавити руками.
- Смажити на добре розігрітій олії швом донизу по 4 хвилини з кожного боку.
Василь Олексійович, м. Кропивницький»