Четвер, 4 Липня, 2024
ГоловнаДозвілля«Наші мами моляться за нас» - почуття, які зберігаються у серці кожного

«Наші мами моляться за нас» – почуття, які зберігаються у серці кожного

Этот материал также доступен на русском языке
Вважається, що материнська молитва - найсильніша і найдієвіша, адже тільки мами вміють по-справжньому чекати, сподіватися і вірити. І сьогодні, на прохання наших читачів, ми згадаємо історію написання і слова пісні «Мамина молитва».

12 травня –  Міжнародний день матері

Народний артист України Анатолій Матвійчук написав не лише слова, а й музику до пісні «Мамина молитва». Колись він подарував цю пісню матері в день її народження. Можливо, саме тому вона нікого не може залишити байдужим, оскільки звернена до почуттів, які зберігаються у серці кожного з нас до кінця життя.

Свого часу він закінчив факультет журналістики Київського університету і працював у багатьох виданнях і телеканалах України. Він також член Спілки журналістів та Національної спілки письменників України, кандидат наук, а темою його дисертації свого часу була історія та розвиток української пісні.

Діяльність Анатолія Матвійчука ніколи не обмежувалася лише журналістикою. Він часто виступав як ведучий концертів та музичних фестивалів, писав сценарії програм для телебачення. Також він виступав як виконавець пісень, а його концерти успішно проходили в Європі, Канаді, Америці.

Крім того, пісні на його вірші звучали у виконанні багатьох українських та зарубіжних співаків. Матвійчук написав понад 500 пісень, які входили до репертуару професійних виконавців – Назарія Яремчука, Ірини Білик, Алли Кудлай і багатьох інших. Серед пісень, написаних Матвійчуком, є навіть гімни, наприклад, гімн журналістів або гімн уболівальників «Динамо».

Мамина молитва

Чи забути зможу я з літами
Той далекий неповторний сон —
Свічку на столі і голос мами
Перед сяйвом праведним ікон.

Ти просила щастя не для себе,
І тоді траплялося не раз —
Прилітали ангели із неба
І крилами огортали нас.

Приспів:

   Мамина молитва, предковічно тиха,
   Ніби голос неба, голос неземний.
   Мамина молитва, благодатна втіха,
   Ти — єдиний порятунок мій!

Зупиніть свої запеклі битви,
Хоч на мить замкніть свої вуста!
Все, що світу треба, — то молитва,
Не лукава, чиста і проста…

Всі печалі будуть пережиті,
Все хороше вернеться не раз,
Бо на цьому і на тому світі
Наші мами моляться за нас!

Приспів.

…..

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні