Статті

Сучасні металеві огорожі: на що звернути увагу

Металевий паркан — якісна та надійна огорожа

Паркани можуть бути виготовлені з різних матеріалів: каменю, бетону та навіть звичайної сітки-рабиці. Але найоптимальніший варіант на сьогодні — це металевий паркан. Такі сучасні металеві огорожі виглядають дуже гарно, а коштують відносно недорого. Конструкції з металу міцні та надійні.

Найчастіше зустрічаються металеві огорожі двох видів: секційні зварні паркани та огорожі з профнастилу.

  1. Паркани, секції яких треба зварювати між собою, виготовляються в різних формах та конфігураціях. Багата колірна палітра дозволить обрати колір, який найбільше пасуватиме до будинку. Секційні паркани відмінно провітрюють дворову територію та не роблять затінків та задухів на подвір’ї. Їхню форму можна легко змінювати та комбінувати з кованими елементами. Таким чином можна зробити паркан за власним зразком і отримати дійсно унікальну огорожу.
  2. Паркани з профнастилу також мають великий попит, через відмінні експлуатаційні характеристики. Вони мають великий строк експлуатації, легко та швидко монтуються, не підлягають гниттю та впливу сонячних променів, також мають найвигідніше співвідношення в категорії ціна/якість. Огорожа із листів профнастилу підійде тим, хто хоче захистити своє подвір’я від сторонніх очей та зробити перебування у власному дворі ще більш комфортним.

Які додаткові конструкції до паркану знадобляться?

Плануючи робити нову огорожу, варто пам’ятати, що покупка секцій до паркану — це лише половина справи. Щоб огорожа виглядала стильно та була встановлена якісно, треба придбати ряд додаткових конструкцій.

В огорожі обов’язково мають бути:

  • Опори, або стовпи. Як правило, їх виготовляють з прямокутного профілю. Довжина, висота та товщина профілю підбираються під конкретні характеристики, враховуючи тип ґрунту, силу вітру та місце, де буде встановлено паркан. Також стовпи можна прикрасити декоративними елементами, наприклад, фігурними або прямими капелюхами.
  • Поперечки, або, як їх ще називають, лаги. Їхні характеристики залежать в першу чергу від умов експлуатації. Виходячи із характеристик основних секцій, виготовляються поперечки необхідної ширини та довжини.
  • Вїздна та/або вхідна конструкція. Ця частина огорожі є додатковою та варіативною. Комплектувати її можна лише хвірткою, або лише воротами для в’їзду автомобіля. У разі необхідності можна ці дві конструкції поєднати, або зробити хвіртку в одному місці, а вхідні ворота — в іншому, де це буде зручно. Всі ці нюанси обов’язково треба обговорити під час замовлення нового паркану.

*на правах реклами

Метки: дача-сад-огород паркан

Новое на сайте

  • Новини

Погода в Україні на вівторок, 21 травня

У вівторок, 21 травня, вночі без істотних опадів, вдень у західній частині та місцями на…

20/05/2024 22:27
  • Статті

Інновації в дизайні плитоносок: що нового у 2024 році

Плитоноска — це важлива частина екіпірування для військових, поліцейських та рятувальників. Вона забезпечує захист грудної…

20/05/2024 21:56
  • Новини

​Магнітні бурі на вівторок, 21 травня

Чи варто очікувати геомагнітних хвилювань цього дня?

20/05/2024 21:33
  • Статті

Мало рухаєтеся і віддаєте перевагу дивану? Ваше здоров’я у великій небезпеці

Якщо ви мало рухаєтеся, у вас різко знизилася працездатність і виникли слабкість, сонливість і головний…

20/05/2024 20:34
  • Статті

Які секрети приготування смачних відбивних – діляться найкращі майстри

Здавалося б, що простіше – відбивна: узяв шматок м'яса, побив його молотком, на сковорідку кинув…

20/05/2024 19:31
  • Статті

Безмежні можливості зеленої аптеки: чи допоможе кропива зменшити цукор

Кропива дводомна – це лікарська рослина, яку застосовую ще з часів античності. З лікувальною метою…

20/05/2024 18:35