Паска швидкого приготування
Інгредієнти
Молоко (тепле) – 200 мл, яйця 3 шт., сметана – 100 г, масло вершкове (розтоплене) – 100 г, цукор – 200 г, борошно – 600 г, дріжджі сухі швидкодіючі – 14 г, ванільний цукор – 2 чайні ложки, сіль – 0,5 чайної ложки, родзинки – 120 г, олія – для змащування рук.
Як готувати
-
У миску розбити яйця, додати цукор, ванільний цукор, сіль. Збити до світлої пишної маси (приблизно 7-10 хвилин). Влити тепле молоко, додати сметану і розтоплене вершкове масло, перемішати.
-
В іншу миску просіяти борошно і додати сухі швидкодіючі дріжджі (їх можна додавати відразу в борошно, не розчиняючи в молоці), перемішати вінчиком.
-
До рідких інгредієнтів додати частинами борошно з дріжджами і замісити тісто (можна ложкою, але зручніше міксером з насадками для замішування тіста). Тісто виходить тягучим, за консистенцією, як густа сметана.
-
Родзинки промити, залити окропом на хвилину, просушити паперовим рушником, потім перемішати з 1 чайною ложкою борошна. Додати ізюм у тісто і перемішати. Тісто накрити плівкою і залишити для підйому в теплому місці приблизно на 1-1,5 години до збільшення в обсязі щонайменше вдвічі.
-
Обім’яти готове тісто, руки змастити олією, розділити на 3 частини і викласти у формочки для пасок на одну третину об’єму форми (можна купити паперові форми діаметром 11 см). Вирівняти верхівки, формуючи шапочку. Накрити форми плівкою або серветкою і залишити на 1 годину до збільшення обсягу вдвічі.
-
Випікати паски в духовці, наперед розігрітій до 180 градусів, приблизно 40 хвилин. Перевірити готовність шпажкою, вона має виходити сухою. Якщо паски швидко рум’яняться, накрийте фольгою. Паски, що повністю охололи, прикрасити за бажанням.
Ми розповідали раніше, що можна спекти до свята – виберіть свій рецепт:
- Великодні крафіни з ніжним вершковим смаком перевернуть ваше уявлення про святкову випічку.
- Готуємо великоднє частування: печемо міні-паски у паперових стаканчиках.
- Готуємо смачно: салат «Великодній вінок» буде в центрі столу та смакових уподобань.
- Цей рецепт справжня знахідка: паска без вимішування тіста – виходить ще смачніше і повітряніше.
- Здобна, волога, м’яка і волокниста паска: усі гості будуть запитувати цей рецепт.
Але щоб паски ваші вдалися, перед тим як приступити до випічки, прочитайте про типові помилки господинь та рекомендації, як їх уникнути.