Статті

Беззерновий корм для собак: що потрібно знати перед покупкою?

Чим відрізняється беззерновий корм від іншого харчування?

Основна відмінність беззернового корму для собак полягає в тому, що він не містить зернових інгредієнтів, таких як кукурудза, пшениця або соя. Таке харчування зазвичай виготовляється на основі високоякісних білкових джерел, таких як м’ясо, риба, яйця та інші природні складники. Беззернові корми також можуть бути більш багатими на натуральні жири, які сприяють здоров’ю шкіри та шерсті у собак. Вони складаються з більшої кількості овочів, фруктів та інших корисних інгредієнтів, які забезпечують додаткові вітаміни та мінерали. Зазвичай, містять менше наповнювачів та штучних барвників, а також можуть мати високу поживність.

Переваги беззернового корму

Однією з ключових переваг беззернових кормів для домашніх улюбленців є те, що вони можуть бути легшими для травної системи тварин. Багато собак можуть мати проблеми з перетравленням зернових інгредієнтів, таких як пшениця чи кукурудза. Беззернові корми зазвичай містять менше важких компонентів, тому вони стануть ідеальним вибором для тварин з різними потребами. Також варто звернути увагу на гіпоалергенні корми Оптиміл, які запобігають появі неприємних реакцій організму на деякі компоненти.

Такий раціон часто містить багато натуральних інгредієнтів, таких як фрукти, овочі, ягоди та рослинні добавки, що містять велику кількість вітамінів, мінералів, антиоксидантів та інших корисних речовин, необхідних для підтримки загального здоров’я тварини та її імунної системи.

Обираючи таке харчування, можна помітити, як шкіра та шерсть собаки покращується. Можливість виникнення алергічних реакцій багаторазово зменшується, а також такий корм підходить різним категоріям тварин. Це можуть бути цуценята, вагітні собаки чи ті, що годують, а також літні домашні улюбленці.

Як правильно читати етикетку корму?

Для того, щоб прочитати етикетку корму для собак, потрібно менше ніж хвилину, але отримана інформація впливає на вибір корму. Тому, ознайомтесь з нею перед покупкою, щоб задовольнити всі потреби свого улюбленця та забезпечити його організм всім необхідним. Першочергово, вам потрібно звертати увагу на:

  • Інгредієнти. У таблиці інгредієнтів продукту перелічені всі джерела компонентів корму в порядку спадання ваги. Для сухого корму ключовим інгредієнтом має бути джерело високоякісного білка, наприклад, курятина.
  • Контактна інформація. Обов’язково має бути вказаний номер телефону виробника. Це означає, що компанія пишається своєю продукцією й очікує зворотного зв’язку від клієнтів.
  • Мінімальний або максимальний відсотковий вміст основних поживних речовин у формулі: наприклад, білків, жирів, клітковини та води.

На етикетці також вказано рекомендовану кількість корму для собаки на день. Використовуйте ці рекомендації для розрахунку щоденного обсягу корму, але додатково проконсультуйтесь з ветеринаром.

Які висновки можна зробити?

Беззернові корми є набагато легшими для засвоєння організмом собаки. Вони підійдуть вибагливому улюбленцю та дозволять налагодити його життя, адже правильне харчування позитивно впливатиме на його енергійність та життєрадісність. Беззернові корми мають багато переваг, а також можуть мати різний смак, текстуру та запах. Компанія Optimeal виготовляє високоякісні корми, в надійності яких немає жодних сумнівів і в цьому можна одразу впевнитись після покупки. Тому, визначте які продукти необхідні вашій тварині, а які краще уникнути, та здійсніть замовлення найоптимальнішого харчування.


*на правах реклами

Новое на сайте

  • Домашня енциклопедія

І на святковий стіл, і на канапку – ніжний галантин із курячих стегенець

Смачний курячий рулет стане ідеальним варіантом як на святковий стіл, так і для звичайного перекусу…

11/05/2024 23:31
  • Новини

Погода в Україні на неділю: де чекати грозових опадів 5 травня

Погода в неділю 12 травня не буде спекотною. Температура продовжить тенденцію на зниження, але лише…

11/05/2024 21:48
  • Новини

Магнітні бурі на неділю: який рівень сонячного впливу спіткає нас 12 травня

У травні 2024 року потужні магнітні бурі припадуть на першу половину місяця. 12 травня очікується…

11/05/2024 20:32
  • Новини

Закопайте старе відро посеред грядки – і майбутній урожай вас вразить своїм обсягом

Досвідчений городник ніколи не викине старе відро, адже воно ще може принести користь. Робиться це…

11/05/2024 19:23
  • Новини

Звичайна приправа може збільшити ризик раку шлунка на 41% – що показало нове дослідження

Нове дослідження австрійських учених змусить вас двічі подумати, перш ніж додати спеції під час наступного…

11/05/2024 18:32
  • Новини

Хрусткі та ситні сирно-картопляні трубочки – як смачно та бюджетно нагодувати всю сім’ю

Спробуйте зробити хрусткі трубочки з картоплею в лаваші. Це дуже смачна страва, при цьому для…

11/05/2024 17:26