Традиційний зимовий суп – розсольник із перловою крупою. Звичайно, розсольник варять і з рисом, але справжній класичний розсольник готують все-таки з перловкою. Готується суп з яловичиною, овочами, зокрема солоними огірками, постійними всім розсольників.
Розсольник
Інгредієнти
1. яловичина – 300 г
2. картопля – 3 шт.
3. перлова крупа – 150 г
4. морква – 1 шт.
5. цибулина – 1 шт.
6. солоний або маринований огірок – 2 шт.
7. пучок зелені
8. рослинна олія для смаження
9. сіль та чорний мелений перець
10. сметана – 2 ст. ложки
Приготування
- Яловичину ріжемо на шматочки і ставимо варитися в глибокій каструлі.
- Картопля, морква, цибуля очищаємо і нарізаємо дрібними кубиками. Солоні огірки очистити від шкірки і нашаткувати.Якщо шкірка м’яка, зчищати її не потрібно.
- Перлову крупу перебираємо, промиваємо та відварюємо майже до повної готовності. Якщо варити її в каструлі з м’ясом, бульйон стане в’язким і каламутним, але більш насиченим. Ми варимо перловку окремо, щоб зберегти прозорість бульйону. Можна готувати і так, і так.
- Коли яловичина майже повністю зварилася, додаємо в бульйон картопля і доводимо до кипіння, а потім додаємо перловку та варимо на слабкому вогні приблизно 10 хвилин.
- Підсмажуємо на олії моркву і цибулю і викладаємо в розсольник.
- За 5 хвилин до закінчення варіння додаємо солоні огірки, сіль та перець.
Перед подачею на стіл розсольник слід заправити сметаною та прикрасити порізаною зеленню.