1 столову ложку подрібнених плодів шипшини заварити на ніч у термосі 200 мл окропу.
Пити по 70-100 мл 3 рази на день до їди.
1 столову ложку подрібненої кори калини заварити 200 мл окропу, настояти 45 хвилин і процідити.
Пити по 50 мл 3 рази на день до їди.
Взяти по 1 столовій ложці трави горця пташиного (спориш) і полину гіркого, 5 столових ложок кукурудзяних рилець. 1 столову ложку подрібненої суміші заварити 200 мл окропу, підігріти на водяній бані 15 хвилин, настояти 45 хвилин і процідити.
Пити по 50 мл 3 рази на день перед їдою.
30 г кореневища лепехи звичайної залити 1 літром води, довести до кипіння і кип’ятити під кришкою 15 хвилин, настояти 2 години і процідити.
Пити по 100 мл відвару з цукром до смаку 3 рази на день за 30 хвилин до їди.
Увага! При підвищеній секреції шлунка коріння не застосовувати!
Пити по 50 мл 3 рази на день.
Відвар має болезаспокійливу дію при гіпокінезії жовчних шляхів, гіпотонії та атонії шлунка.
З книги «Шлях до довголіття» Віктора Чернишова
Коли приходить час оформляти пенсію, роки навчання у виші можуть відіграти значну роль. У певних…
Погода в середу мало відрізнятиметься від вівторка. Над Україною – область підвищеного атмосферного тиску, мінлива…
Астрономи фіксують підвищену активність магнітосфери: на Сонці продовжуються спалахи. Фахівці радять бути уважними літнім та…
Літо – пора кавунів та динь. Ці соковиті фрукти не тільки освіжають, а й приносять…
Власникам квартир та будинків в Україні нагадали: до 1 вересня необхідно розрахуватися із податками за…
Поки одні оновлюють айфони, інші вірні кнопковим «Нокіям». Але мобільні оператори, схоже, вирішили: інтернет потрібен…