Запечена курка з мандаринами
На святковий стіл можна подати і звичайну курку, але тільки якщо вона приготовлена за якимось особливим рецептом.
Інгредієнти
Тушка курки (качки або індички) – 1 штука, цибуля – 2-3 штуки, морква – 2 штуки, селера – 2 штуки, часник – 1 головка, апельсин – 1 штука, мандарин – 8 штук, бадян – 5 зірочок, мед – 2 столові ложки, кардамон – 1 чайна ложка;
для маринаду: кардамон – 1 чайна ложка, імбир сухий – 2 чайні ложки, кориця – 2 чайні ложки, часник сухий – 2 чайні ложки, оцет – 2 столові ложки, мед – 2 столові ложки, олія – 1 столова ложка, гірчиця – 1 столова ложка, сіль – за смаком.
Приготування
- Курку натерти маринадом усередині та зовні, посолити, обмотати у харчову плівку і помістити на ніч у холодильник.
- Розрізати апельсин на 4 частини, засунути всередину курки і зашити кулінарними нитками.
- Овочі крупно порубати: моркву, селеру, цибулю, часник очистити, а кожен мандарин порізати на 4 частини.
- Скласти овочі на деко, зверху покласти грудкою вниз курку і накрити фольгою.
- Спочатку запікати курку близько двох годин при температурі 90 градусів, потім дістати з духовки і дати постояти їй хвилин 15.
- З боків курки розташувати підготовлені мандарини, покласти на них бадян і поставити все в розігріту до 200 градусів духовку на 15-20 хвилин, щоб отримати ідеальну золотисту скоринку.