Чому потрібно їсти хліб і що буде, якщо повністю від нього відмовитись

Этот материал также доступен на русском языке

хлеб и диеты
Останнім часом багато людей відмовляються від хліба. Одні бояться погладшати, інші вважають, що хліб шкідливий через дріжджі, що містяться в ньому, треті вважають, що хліб заважає перетравленню їжі.

Можливо, є раціональне зерно у цих судженнях, але цілковита відмова від хліба – це теж помилка.

На відмову від хліба організм реагує різними побічними ефектами. Дослідження довели, якщо різко припинити їсти цей продукт, це може погано вплинути на самопочуття загалом.

Хліб є джерелом поживних речовин – клітковини, вітамінів та мінералів, вітамінів групи В, заліза, магнію та селену.

Смачне правильне харчування: піца з вівсянки – смакота.

У помірних кількостях хліб – хороше джерело складних вуглеводів, які забезпечують наш організм постійним запасом енергії.

Крім того, хліб сприяє здоров’ю серця, оскільки високий вміст клітковини допомагає знизити рівень холестерину і підтримувати тиск на належному рівні.

Важливо пам’ятати, що найбільшу користь ми можемо отримати від хліба, випеченого з борошна грубого помелу. З цією метою краще вживати цільнозерновий хліб. Вибирати хліб краще зі зниженим вмістом солі.

Facebook
X (Twiiter)
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
купити ноутбук Львів, ціни в Україні

Перейти на українську версію сайту?