Статті

Как получить слуховой аппарат бесплатно?

«Я – інвалід 2 групи безстроково – втрата слуху 3-4 ступеня. Мені рекомендований не один слуховий апарат, а відразу два, тому що на обидва вуха практично не чую. Сурдологом підібрано апарати, дано чек на оплату, але щоб купити їх, мені потрібні 25 тисяч гривень. З усіма документами я звернулася до районної лікарні (Миколаївська область). Звідти переслали мої документи до нашої Ольшанської селищної ради. Депутати не підтримали виділення мені грошей. Живу одна, пенсія – 2500 гривень. На комуналку і на шматок хліба вистачає. А чути, виходить, мені не треба? Куди мені ще звертатися по допомогу?

Тетяна Саєнко, лист надійшов на електронну пошту редакції»

У розпорядженні редакції є медичний висновок, згідно з яким наша читачка потребує слухових апаратів. Є також відповідь із Ольшанської селищної ради Миколаївської області. У ній йдеться:

«…на спільному засіданні депутатських комісій селищної ради 28 липня 2023 року розглядалося питання щодо виділення коштів на придбання слухового апарату для мешканки смт Ольшанське Т. Саєнко. У процесі обговорення депутати вирішили відмовити у виділенні коштів…».

Згідно із Законом України «Про звернення громадян», у відповіді на звернення мала бути зазначена аргументована причина відмови. Але цього немає. Крім того, у відповіді немає жодних рекомендацій щодо того, як можна вирішити цю проблему.

Проте відмова депутатів селищної ради не позбавляє вас права звертатися по допомогу до ради вищого рівня. Зокрема, до Миколаївської обласної ради. Слід написати заяву до постійної депутатської комісії з питань соціальної політики, охорони здоров’я, материнства, дитинства, захисту прав учасників та ветеранів АТО/ООС та їхніх сімей, гендерної рівності. Голова комісії – Ірина Володимирівна Шабільянова.

Слід також звернутися до Миколаївської обласної організації Українського товариства глухих – mykolaiv.reg.org.utog@ukr.net . І дізнатися про ту допомогу, яку надають українцям міжнародні організації глухих.

Світлана Комісаренко

Метки: бесплатно інвалід слух

Новое на сайте

  • Новини

В одному з міст з’явилася нова комунальна послуга – за що ще платитимуть мешканці

Мешканці одного з українських міст отримали платіжки за вивезення побутових відходів із додатковою графою. Яку…

17/05/2024 09:54
  • Новини

Розпочався прийом заявок на грошову допомогу від Карітас – як взяти участь у програмі

В одній з областей України збирають дані на виплати багатосекторної допомоги. Як подати заявку, щоб…

17/05/2024 09:16
  • Новини

Помилки молодості: про що шкодують українці після виходу на пенсію – відеоопитування

Що доросліша людина, то більше подій минулого вона може переосмислити. Про що шкодують українські пенсіонери…

17/05/2024 08:32
  • Новини

В одній з областей видається гуманітарна допомога – як отримати продуктовий набір

Благодійна організація допомагає жителям України, які опинилися в скрутному становищі через війну. Допомога надається у…

17/05/2024 07:32
  • Новини

Свята та народні прикмети 17 травня – навіщо цього дня потрібно з’їсти страву з картоплі

17 травня в Україні відзначають Всесвітній день електрозв'язку та інформаційного суспільства. Православні вшановують пам'ять апостола…

17/05/2024 06:27
  • Новини

Візьміть банку кукурудзи та яблуко: найсмачніший салат за 5 хвилин – готуватимете кожні вихідні

Зазвичай на приготування салату потрібно витратити достатню кількість часу та фінансів. Але сьогодні пропонуємо вам…

17/05/2024 05:26