Четвер, 2 Травня, 2024
ГоловнаСпоживачІнновації у промисловому охолодженні: основні кроки до економії та ефективності*

Інновації у промисловому охолодженні: основні кроки до економії та ефективності*

Этот материал также доступен на русском языке
Сьогодні промислове охолодження повітря є невід'ємною частиною практично будь-якої галузі. Для забезпечення такого процесу може застосовуватись різноманітне обладнання.

Однією з найважливіших аспектів, у якому слід зосереджувати увагу під час виборів, є можливість облаштовувати як ефективні, а й економічні системи холодопостачання.

Кращі технології для промислового охолодження

Різні системи холодопостачання підприємств розроблені для конкретних завдань та умов. Найпоширенішими варіантами є чилери та компресорно-конденсаторні блоки.

ККБ є об’єднані в єдиному корпусі: компресор, конденсатор і випарник. Це відмінний варіант для невеликих та середніх систем, де потрібне компактне охолодження. Обладнання використовується в холодильних, морозильних установках для охолодження невеликих будівель та офісів.

Чиллери – це досить потужні системи, здатні справлятися з великим об’ємом рідин, що циркулюють у виробничих процесах. Таке обладнання спроєктоване для великих комерційних, офісних будівель, промислових заводів, центральних систем холодопостачання та кондиціювання.

В Альянс Ейр можна вигідно придбати обладнання найкращих світових виробників. При необхідності консультанти компанії нададуть всебічну допомогу у правильному доборі обладнання.

Як оптимізувати системи охолодження для конкурентної переваги?

Саме створення і підтримку оптимальної температурного середовища зазвичай йде досить більшість витрат підприємства. Зменшити витрати на холодопостачання, при цьому отримати максимальні показники ефективності можна, якщо застосувати низку комплексних рішень ще на етапі проєктування. Серед них:

  • оптимізація налаштувань;
  • грамотний вибір компресорів;
  • застосування частотно-регульованих приводів;
  • використання властивостей «плаваючого тиску конденсації»;
  • автоматизація системи холодопостачання;
  • моніторинг та диспетчеризація;
  • відтайка гарячими парами.

Важливість правильного вибору компресорів

Один із важливих етапів – вибір компресорів. Їхня потужність і кількість багато в чому залежатимуть від масштабів та потреб виробництва, умов навколишнього середовища. Це можуть бути пристрої різних типорозмірів, які запускатимуться у певній послідовності або однакові прилади, зібрані в єдину централь.

Для згладжування змінних навантажень доцільно використовувати частотні перетворювачі. Спеціальні накопичувачі дозволяють акумулювати ресурси тоді, коли обладнання для охолодження приміщення функціонує на мінімумі та використовувати їх при пікових навантаженнях.

Переваги ЧРП

Непоганої економії вдається досягти під час використання частотно-регульованих приводів. Такими пристроями оснащують компресори та мотори конденсатора. У першому випадку вони необхідні для плавного регулювання холодопродуктивності, узгодження роботи обладнання з поточними навантаженнями системи. Таким чином вдається запобігти різким змінам у споживанні енергії, знизити навантаження на електромережу. Установка ЧПР на двигунах конденсатора в системах кондиціювання повітря сприяє стабілізації напору, запобігає інтенсивним пускам і частим повторенням роботи моторів.

Ще один секрет економії

Важливий аспект при холодопостачанні систем кондиціювання повітря – застосування “плаваючого тиску конденсації”. Параметри змінюються залежно від умов довкілля. Обладнання споживає ресурсів стільки, скільки необхідно підтримки оптимальних показників індексації, що сприяє енергозбереженню.

Встановлення правильних налаштувань

Також дуже важливо виставити оптимальні налаштування температури, тиску всмоктування та конденсації. Знизивши показники всього на 1 градус, можна досягти до 3% економії споживаної електрики.

Вартості автоматизації та диспетчеризації

Безліч незаперечних переваг можна отримати, впроваджуючи повністю інтегровані системи автоматизації холодопостачання. Такі нововведення допомагають оптимізувати виробничі процеси, знижувати операційні витрати, підвищити ефективність роботи, що важливо для промислових підприємств. На відміну від ручної системи, яка потребує постійної уваги оператора, всі розрахунки та коригування здійснюються автоматично, тому ймовірність помилок зведена до мінімуму. Контролювати параметри з будь-якої точки світу дозволяють моніторинг та диспетчеризація.


*на правах реклами

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні