До того ж, домашні заготівлі лише здається складним процесом. Насправді все неймовірно просто!
Відомий український кулінар Євген Клопотенко розповів, як правильно варити варення і конфітюри на зиму.
Варити варення або конфітюр краще недовго, достатньо 10 хвилин на маленькому вогні. Але якщо ви хочете отримати густе варення, час варіння потрібно збільшити.
Щоб перевірити густину варення, покладіть тарілку в морозилку на 15 хвилин, а потім капніть на неї гарячим варенням і нахиліть. В’язкість варення на крижаній тарілці буде така сама, як і в готовому холодному продукті.
На 1 кг ягід рекомендується брати 500 г цукру. У випадку з кислими ягодами, такими як вишня, ви можете збільшити кількість цукру до 600 г, але не більше.
Щоб варення мало однорідну текстуру та колір, потрібно зняти пінку. Якщо залишити її, то варення буде з білими розводами, особливо добре їх видно на абрикосовому, персиковому або полуничному варенні. Також піна може призвести до появи плісняви у процесі зберігання.
Деякі українці, які постраждали через війну, можуть розраховувати на певні пільги від держави.
Пенсіонери мають низку обов’язків перед Пенсійним фондом України. Невчасне інформування про зміни у вашому житті…
На місці події працюють екстрені служби, які надають всю необхідну допомогу постраждалим. Також тривають аварійно-рятувальні…
Розмір допомоги сягає 5000 гривень на кожного члена родини.
У цей день відзначають 27 щорічних свят, з деякими з них ми хотіли б вас…
Багато господинь не люблять довго возитися на кухні, тому віддають перевагу простим рецептам. Пропонуємо найлегший…