Неділя, 24 Листопада, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяУ чому секрет ідеального варення – ділиться Євген Клопотенко

У чому секрет ідеального варення – ділиться Євген Клопотенко

Этот материал также доступен на русском языке
Щедрий урожай фруктів завжди хочеться зберегти для холодних осінніх та зимових днів. А що може бути краще, ніж баночка улюбленого варення із чашкою гарячого чаю?  

До того ж, домашні заготівлі лише здається складним процесом. Насправді все неймовірно просто!

Відомий український кулінар Євген Клопотенко розповів, як правильно варити варення і конфітюри на зиму.

У чому секрет ідеального варення?

  • Варити варення або конфітюр краще недовго, достатньо 10 хвилин на маленькому вогні. Але якщо ви хочете отримати густе варення, час варіння потрібно збільшити.

  • Щоб перевірити густину варення, покладіть тарілку в морозилку на 15 хвилин, а потім капніть на неї гарячим варенням і нахиліть. В’язкість варення на крижаній тарілці буде така сама, як і в готовому холодному продукті.

  • На 1 кг ягід рекомендується брати 500 г цукру. У випадку з кислими ягодами, такими як вишня, ви можете збільшити кількість цукру до 600 г, але не більше.

  • Щоб варення мало однорідну текстуру та колір, потрібно зняти пінку. Якщо залишити її, то варення буде з білими розводами, особливо добре їх видно на абрикосовому, персиковому або полуничному варенні. Також піна може призвести до появи плісняви у процесі зберігання.

 

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні