Томатний сік не просто освіжаючий і смачний – це дуже корисний дієтичний напій, багатий на безліч вітамінів і мінералів.
Томатний сік має безліч призначень у кулінарії, головне з яких просто із задоволенням пити томатний сік.
Для того, щоб приготувати сік із помідорів, вам не потрібно ніяких особливих пристроїв та навичок. Пропонуємо рецепт томатного соку від нашого читача, який доступний кожному.
Домашній томатний сік
Інгредієнти
«Помідори – 10 кілограмів, цукор – 180 грамів, сіль – 75 грамів.
Приготування
- Промити помідори, видалити плодоніжки і пропустити через м’ясорубку.
- Отриману масу помістити у каструлю і варити на помірному вогні протягом 20-30 хвилин, регулярно помішуючи.
- За допомогою блендера ретельно перемішати вміст каструлі, а потім пропустити масу через сито з дрібними отворами, щоб позбавитися домішок.
- Додати цукор і сіль до томатного пюре, ретельно розмішати і довести до кипіння. Продовжувати варити протягом п’яти хвилин.
- Готову суміш розлити по банках, добре закрити кришками і помістити у холодильник або прохолодне місце.
Петро Іванович. м. Херсон»