Гарячу кришку, нагріту над парою або в гарячій воді при температурі не більше 60 градусів, загвинчують і щільно притискають до скла банки.
Полімерне покриття на внутрішньому боці кришки розм’якшується в теплі і дозволяє закрити банку щільніше, без щілин.
Охолоджуючи, верх кришки втягується всередину (чутно невелике клацання) і всередині банки створюється ефект сухого вакууму.
Кришки твіст-офф придатні для усіх видів консервації: салатів, компотів, огірків, помідорів або грибів у маринаді.
Закриті банки можна перевірити на герметичність – коли охолонуть, перевернути їх догори дном. Якщо кришку закрито щільно, рідина не має підтікати.
Взимку, коли відкриватимете банку, пам’ятайте, що при першому її відкритті має лунати гучний хлопок – це означатиме, що консерви не забродили.
Романтичні вечері, корпоративи, святкові столи, перекуси під серіал — суші стали універсальною стравою для будь-якої…
Температурний контраст тижня. Де завтра очікувати дощі, тумани й сильний вітер?
Спокій перед бурею. Магнітне поле планети готується до нового удару?
Сійте, але обережно. Як правильно садити листопадові кабачки і не помилитися з температурою?
Енергосистема під пресингом. Після масованих атак Україна переходить на жорсткі графіки відключень.
Зарплатні очікування в Україні зросли. Лише 4% громадян згодні на мінімальну оплату.