Гарячу кришку, нагріту над парою або в гарячій воді при температурі не більше 60 градусів, загвинчують і щільно притискають до скла банки.
Полімерне покриття на внутрішньому боці кришки розм’якшується в теплі і дозволяє закрити банку щільніше, без щілин.
Охолоджуючи, верх кришки втягується всередину (чутно невелике клацання) і всередині банки створюється ефект сухого вакууму.
Кришки твіст-офф придатні для усіх видів консервації: салатів, компотів, огірків, помідорів або грибів у маринаді.
Закриті банки можна перевірити на герметичність – коли охолонуть, перевернути їх догори дном. Якщо кришку закрито щільно, рідина не має підтікати.
Взимку, коли відкриватимете банку, пам’ятайте, що при першому її відкритті має лунати гучний хлопок – це означатиме, що консерви не забродили.
Сьогодні ми розповімо про село Білозерка Херсонської області, яке славиться унікальними природними джерелами, а також…
До Дня Незалежності деякі категорії українців можуть одержати одноразову виплату. Про порядок виплати разової допомоги…
Минулої доби сталося 151 бойове зіткнення. У ніч на 7 липня 2024 року противник атакував…
Цю ситну і дуже смачну страву для всієї родини можна приготувати нашвидкуруч. Макарони з грибами…
Багато хто звик при появі дискомфорту в серці класти під язик таблетку нітрогліцерину або корвалменту…
Хто може претендувати на пенсію у зв’язку з втратою годувальника? На яких підставах вона призначається…