Гіркий перець має багато корисних властивостей. У ньому містяться жирні кислоти, ефірні олії, вітаміни В, Е, С, К, РР, а також найважливіші мікроелементи.
Крім того, перець багатий на антиоксиданти, що уповільнюють розвиток ракових клітин. При цьому слід пам’ятати, що вживання перцю – це лише профілактика, а не лікування самого захворювання.
Завдяки пекучому смаку перець може захищати організм від мікробів та шкідливих бактерій, допомагає позбавлятися токсинів.
Зовнішнє застосування перцю використовують у народній медицині – він допомагає при радикуліті, болях у суглобах та обмороженнях.
Крім того, гіркий перець можна додавати в олії та лосьйони, оскільки він сприяє омолодженню шкіри і робить її більш пружною.
Незважаючи на таку кількість корисних властивостей, вживати гіркий перець потрібно з великою обережністю. Він категорично протипоказаний тим, хто страждає на захворювання шлунково-кишкового тракту, гіпертонію, стенокардію, аритмію.
Його вживання може порушити серцевий ритм і спровокувати серцевий напад.
Небажано включати в раціон гіркий перець і людям із захворюваннями печінки та нирок.
Навіть у здорової людини гіркий перець може викликати підвищену пітливість, печіння у шлунку та алергію.
В Україні спростили доступ до держвиплат. З новою «Дія.Карткою» всі кошти можна отримувати на один…
Навіть найдієтичніша грудка може бути смачною — якщо знати, як її правильно готувати. Запам'ятовуйте рецепт.
Більшість громадян України отримує майже вдвічі менше за базові потебності. Чому українці продовжують жити «впритул»…
Поранення, лікування та несподіване «ні» від комісії: якщо військовослужбовцеві відмовили в інвалідності, це ще не…
У жодному разі не садіть чорнобривці поруч із певними овочами — вони можуть пригнічувати їхній…
Якщо ви ніколи не пробували заливний пиріг з капустою, настав час відкрити для себе цей…