Гіркий перець має багато корисних властивостей. У ньому містяться жирні кислоти, ефірні олії, вітаміни В, Е, С, К, РР, а також найважливіші мікроелементи.
Крім того, перець багатий на антиоксиданти, що уповільнюють розвиток ракових клітин. При цьому слід пам’ятати, що вживання перцю – це лише профілактика, а не лікування самого захворювання.
Завдяки пекучому смаку перець може захищати організм від мікробів та шкідливих бактерій, допомагає позбавлятися токсинів.
Зовнішнє застосування перцю використовують у народній медицині – він допомагає при радикуліті, болях у суглобах та обмороженнях.
Крім того, гіркий перець можна додавати в олії та лосьйони, оскільки він сприяє омолодженню шкіри і робить її більш пружною.
Незважаючи на таку кількість корисних властивостей, вживати гіркий перець потрібно з великою обережністю. Він категорично протипоказаний тим, хто страждає на захворювання шлунково-кишкового тракту, гіпертонію, стенокардію, аритмію.
Його вживання може порушити серцевий ритм і спровокувати серцевий напад.
Небажано включати в раціон гіркий перець і людям із захворюваннями печінки та нирок.
Навіть у здорової людини гіркий перець може викликати підвищену пітливість, печіння у шлунку та алергію.
Щоб вибрати ідеальний диван, важливо враховувати безліч факторів – від розмірів та форми до матеріалів…
Українців можуть позбавити небажаних дзвінків. Новий законопроєкт передбачає можливість ідентифікації абонентів, які порушують ваш спокій.…
Вже з 1 грудня 2024 року клієнтів "Ощадбанку" очікують суттєві нововведення. Чи стануть послуги банку…
Фінансовий ліміт на один подарунок становить 1500 грн. Фото листів будуть публікуватися на сторінці фонду…
Використання перев'язувальних матеріалів, бинтів та ранозагоювальних засобів є важливою частиною медичної практики та першої допомоги.…
Деякі українці, які постраждали через війну, можуть розраховувати на певні пільги від держави.