Статті

Як приготувати смачний та ароматний борщ

В чому секрет смачного борщу

Кожна господиня має свій власний рецепт борщу і дізнатися всі тонкощі навряд чи вийде. Але все ж є певні хитрощі, яких треба дотримуватися під час приготування цієї страви.

  1. Буряк у борщі чи не найголовніший інгредієнт. Від його якості залежить колір та смак готової страви. Буряк для борщу готують по-різному. Деякі господині ріжуть його соломкою та тушкують на невеликому вогні, а потім вже додають в основну страву. Деякі запікають в духовці або в сирому вигляді додають до бульйону та відварюють. До речі, після запікання буряк треба окропити лимонним соком. Це додасть страві яскравого кольору та пікантного присмаку. Незалежно від того, в який саме спосіб буде приготовано буряк, обирати треба овоч салатних сортів темно-бордового кольору.
  2. Щоб борщ вийшов смачним і не надто жирним, бульйон треба готувати, використовуючи два види м’яса. Ідеальне поєднання: свинина та яловичина в однакових пропорціях. Обов’язково під час приготування м’яса, треба збирати піну, яка з’являється при закипанні. Якщо своєчасно цього не зробити, піна опуститься на дно каструлі та зіпсує колір страви. Щоб «підняти» та зібрати її — треба до борщу додати склянку холодної води.
  3. Спеції та заправки також відіграють важливу роль у приготуванні борщу. Солити страву рекомендується за півгодини до готовності. За бажанням можна додати прованські трави, часник, сушені помідори, паприку. Найкращий варіант, який забезпечить на 100 відсотків смачний борщ — це додавання смачних заправок. Наприклад, заправки для борщу від «Торчин». Обрати можна до смаку чи буряково-томатну заправку, чи томатну з болгарським перцем.

Які нестандартні інгредієнти допоможуть покращити смак страви

Такими інгредієнтами для борщу як буряк, картопля, цибуля, квасоля та м’ясо навряд чи когось можна здивувати. Цей набір продуктів вважається стандартним та є у будь-якому рецепті борщу. Але є інгредієнти, які додаються за бажанням.

Селера додасть аромату та насиченості смаку. В борщ можна додавати як корінь, так і стебло селери.

Лимонний сік додасть нової ноти до смаку та збереже насичений колір страви.

Чайна ложка цукру не зробить борщ солодким, але допоможе краще розкритися іншим інгредієнтам.

Копчені груші (2-3 шт.) додадуть страві приємного аромату та смачного присмаку. Їх можна додавати як цілком, так і подрібненими.

З чим подавати борщ?

Як правило, червоний наваристий борщ подається зі сметаною та свіжою зеленню укропу та петрушки. Якщо однієї сметани замало, то на її основі можна приготувати смачний соус. Для цього потрібно 2 голівки часнику очистити та пропустити через прес. Вимити та дрібно нарізати зелень укропу та петрушки. До сметани (200 г) додати часник, зелень, зелений та чорний перець, а також дрібку солі. Все як слід перемішати та додати до борщу перед подачею.

Метки: борщ смак страви

Новое на сайте

  • Новини

Маєте більше стажу — отримаєте надбавку до пенсії: скільки держава готова доплатити

За понаднормовий стаж українські пенсіонери можуть отримати доплату. Про які суми йдеться, і хто може…

22/05/2025 05:34
  • Новини

Погода в Україні на четвер, 22 травня

22 травня невеликий дощ очікується у більшості західних областей, на решті територіях країни без опадів.…

21/05/2025 22:59
  • Новини

Магнітні бурі на четвер, 22 травня 2025 року

Чи будуть геомагнітні хвилювання цього дня?

21/05/2025 22:37
  • Статті

Сім’я і кохання у старшому віці: які періоди життя найскладніші для стосунків

Які вони – сім’я і кохання у поважному віці? Чому в одних пар з віком…

21/05/2025 21:59
  • Статті

Струнку поставу та здоров’я повернуть вправи: навіщо витягувати хребет у зрілому віці

З віком хребет може «просідати», що нерідко призводить до опущення внутрішніх органів.

21/05/2025 21:25
  • Статті

Фрукти подорожчають, ягід поменшає: як вплинули заморозки на врожай

Спостерігаючи за сюрпризами природи, ми стурбовано прикидаємо, скільки коштуватимуть фрукти та ягоди, чи буде врожай…

21/05/2025 20:19