Тарт із персиками
Інгредієнти на форму 30 см:
Борошно – 300 г
Вершкове масло|мастило|, нарізати кубиками – 120 г
Цукор – 100 г
Сир – 200 г
Яйця – 2 шт.
Холодна вода – 60 мл
Лимонний сік – 2 ч. л.
Персики чи нектарини – 4 шт.
Приготування:
- Борошно і холодне вершкове масло перетерти в крихту. Додати воду та замісити тісто.
- Готове тісто загорнути в плівку та відправити в холодильник на 1 годину.
- В окремій ємності змішати сир, половину цукру та лимонний сік до однорідності. Додати яйця.
- Персики нарізати часточками.
- Тісто розкотити на присипаній борошном поверхні. Перекласти у форму для випікання, згори рівномірно викласти сирну масу.
- Відправити основу в розігріту до 180 °C духовку на 15-20 хвилин, щоб начинка схопилася.
- Дістати основу з духовки, викласти на начинку персики, зверху посипати цукром, що залишився. Випікати в духовці ще 20 хвилин.