«У червні-липні в мене на дачі починає цвісти шавлія. Щойно суцвіття починають буріти, я їх збираю і сушу. Я дуже люблю пити чай із шавлією. Зараз вона особливо рятує – допомагає заспокоювати нерви після повітряних тривог.
А ще я хочу поділитися рецептом, який допоміг мені впоратися з гастритом (запалення шлунка).
- Для приготування треба взяти 4 столові ложки сухого листя або 3-4 верхівки свіжих рослин з квітками.
- Сировину подрібнити, укласти в скляну банку і залити 0,5 літра горілки.
- Посудину закрити кришкою і помістити в темне місце на 2-3 тижні.
- Потім настойку треба процідити і приймати по 1 столовій ложці 3 рази на день – перед їдою. Курс – 2-3 тижні.
Тетяна Олегівна, м. Стрий, Львівська обл.»