П’ятниця, 22 Листопада, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяСезонна консервація: що приготувати в серпні? Робимо домашній кетчуп!

Сезонна консервація: що приготувати в серпні? Робимо домашній кетчуп!

Этот материал также доступен на русском языке
Останній місяць літа – ідеальний час для того, щоб готувати консервацію на зиму. Сьогодні ми розповімо, як приготувати домашній кетчуп.

Домашній кетчуп

Помідори – 2 кілограми, часник – 1-2 зубчики, цибуля – 1 штука, оцет яблучний – 0,5 склянки, цукор – 2 столові ложки, сіль – 1 столова ложка, кориця мелена – 0,5 чайної ложки, червоний перець (приправа ) – 0,5 чайної ложки, гірчиця зерниста – 1 чайна ложка, лавровий лист – 3 штуки, паприка мелена – 1 чайна ложка, олія – за смаком.

  • Помідори промити, видалити з них шкірку і нарізати на четвертинки.
  • У велику каструлю налити трохи рослинної олії, додати три подрібнені зубчики часнику і подрібнену цибулю. Овочі тушкувати під кришкою, часто помішуючи.
  • Коли цибуля стане м’якою, покласти в каструлю помідори з корицею, перець, зерна гірчиці та лавровий лист. Варити все без кришки, щоб випарувалася зайва вода, близько години.
  • Через 30 хвилин влити в помідори оцет і прдовжувати готувати.
  • Коли помідори стануть м’якими, пропустити їх через велике ситечко, покласти знову у каструлю, додати сіль, цукор та паприку.

Кетчуп потрібно часто перемішувати, доки він не набуде потрібної консистенції. Готовий соус розкласти у простерилізовані банки.

 

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні