Домашній кетчуп
Помідори – 2 кілограми, часник – 1-2 зубчики, цибуля – 1 штука, оцет яблучний – 0,5 склянки, цукор – 2 столові ложки, сіль – 1 столова ложка, кориця мелена – 0,5 чайної ложки, червоний перець (приправа ) – 0,5 чайної ложки, гірчиця зерниста – 1 чайна ложка, лавровий лист – 3 штуки, паприка мелена – 1 чайна ложка, олія – за смаком.
- Помідори промити, видалити з них шкірку і нарізати на четвертинки.
- У велику каструлю налити трохи рослинної олії, додати три подрібнені зубчики часнику і подрібнену цибулю. Овочі тушкувати під кришкою, часто помішуючи.
- Коли цибуля стане м’якою, покласти в каструлю помідори з корицею, перець, зерна гірчиці та лавровий лист. Варити все без кришки, щоб випарувалася зайва вода, близько години.
- Через 30 хвилин влити в помідори оцет і прдовжувати готувати.
- Коли помідори стануть м’якими, пропустити їх через велике ситечко, покласти знову у каструлю, додати сіль, цукор та паприку.
Кетчуп потрібно часто перемішувати, доки він не набуде потрібної консистенції. Готовий соус розкласти у простерилізовані банки.