Чай в пакетиках
1. Пакетик чаю залийте окропом. Якщо вода відразу забарвилася – це говорить про погану якість продукту. Пакетик хорошого чаю заварюватиметься повільно і, щоб прискорити процес, його треба поворушити.
2. Колір чаю має бути рівномірним і відповідати сорту чаю:
-
зелений – від яскравого до темно-зеленого;
-
чорний – від темно-коричневого до чорного.
3. Проведіть експеримент. Помістіть пакетик чаю у холодну воду і залиште на годину. Якщо вода помітно забарвилася, у чаї є барвник.
Листовий чай
1. При виборі розсипчастого (листового) чаю, звертайте увагу на розмір листя – воно має бути приблизно однаковим. Жодних черешків, листя іншого кольору та розміру в пачці доброго чаю не повинно бути.
2. Запах чаю має бути приємним, легким і стійким, ніякого відчуття плісняви, вогкості та пилу. Після того як заварився чорний чай, на поверхні з’явиться піна, виняток – тільки крупнолистовий чай.
ВАЖЛИВО! Після заварювання хорошого листового чаю або чаю у пакетиках на стінках чашки не утворюється наліт.