Баклажани в аджиці, мабуть, одна з улюблених закусок для всіх тих, хто обожнює ці сині овочі і знає рецепти приготування з них страв на зиму.
Дізнайтеся, як приготувати цю смачну закуску, щоб тішити своїх близьких у холодну пору.
Продукти:
баклажани – 3 кг;
помідори – 3 кг;
болгарський перець – 1 кг;
часник – 2 головки;
гіркий перець – 2 шт.;
оцет 9% – 100 мл;
сіль – 100 г;
цукор – 2 склянки;
рослинна олія – 1 склянка.
Вихід приблизно 5,5-6 літрів.
Як готувати:
- Помідори, болгарський і гіркий перець, часник перекрутити в м’ясорубці або блендері.
- Масу вилити в каструлю, в якій ви потім варитимете страву.
- Додати оцет, сіль, цукор, олію. Закип’ятити.
- Баклажани нарізати кружальцями товщиною в палець і опустити в киплячу масу.
- Дати прокипіти 20 хв на помірному вогні, розкласти в стерилізовані банки, закатати.
За цим рецептом можна готувати і кабачки в аджиці (замість баклажанів порізати молоді кабачки) і перець в аджиці. З перцем виходить різновид лечо. Кількість кабачків та перцю – 3 кг, як і баклажан.
Вдалих заготовок!